Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Washington vedie v sérii nad NY Rangers 2:1

Hráči Washingtonu sa tešia z gólu 4. mája 2015 Foto: TASR/AP

Jediný gól strelil v 28. minúte Jay Beagle.

New York 5. mája (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals triumfovali v treťom semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL doma nad New York Rangers 1:0. Jediný gól strelil v 28. minúte Jay Beagle a svoj tím tak poslal v sérii do vedenia 2:1.

Hrdinom Capitals bol okrem šťastného strelca najmä brankár Braden Holtby, ktorý kryl všetkých 30 striel Rangers a zaznamenal prvý shutout v tohtoročnom play off a druhý v kariére. Prvú nulu vychytal 25-ročný Kanaďan presne pred dvomi rokmi práve proti Rangers. Tréner Barry Trotz pred zápasom povedal, že sa musia nájsť hrdinovia, aby sa jeho tím ujal vedenia. Jeho slov sa chopili Holtby a Beagle, ktorý až doteraz v play off gólovo mlčal. Šťastná chvíľka nečakaného hrdinu prišla v 28. minúte, keď Beagle spoza bránkovej čiary nahodil puk do bránkoviska a ten sa od obranca Keitha Yandla a brankára Henrika Lundqvista dostal do bránky. Beagle strelil svoj druhý gól v play off, predtým sa presadil 6. mája 2013 tiež proti Rangers. "Puk sa od obrancu a odo mňa dostal dnu. Takéto zápasy často rozhodujú kuriózne góly," povedal pre nhl.com Lundqvist, ktorý ako prvý hráč "jazdcov" v histórii nastúpil už na svoj 100. zápas v play off. "Výbornému brankárovi sa ťažko dávajú pekné góly. Tento bol veľmi šťastný, ale ja nie som typ hráča, ktorý dáva krásne góly. Idem do toho dôrazne a potom sa môže niečo podariť," povedal Beagle a nezabudol pochváliť brankára Holtbyho. "Bol skvelý. Už ho poznám dlho a vôbec ma takýto výkon neprekvapil. Jeho zákroky nám pridávali sebavedomie," chválil brankára 29-ročný Beagle.

Holtby dostal v troch zápasoch série len štyri góly, chytil 63 zo 67 striel a mal 94 percentnú úspešnosť zákrokov. Celkovo má v deviatich zápasoch play off priemer 1,54 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť 94,9. "Obrancovia perfektne čistia priestor pred Holtbym, aby mal výhľad. Puky, ktoré vidí, chytí," povedal útočník Rangers Rick Nash, ktorý dal v základnej časti 42 gólov, ale v play off zatiaľ len jeden a v sérii s Capitals mlčí. V treťom zápase hýril aktivitou, mal celkovo 15 streleckých pokusov, z toho 7 na bránku, ale ani jedna neskončila v bránke. Capitals potvrdili jedno víťazstvo z Madison Square Garden a udržali si výhodu domáceho ľadu. Štvrtý zápas série je na programe v noci na štvrtok opäť v hlavnom meste USA.

Play off NHL - 3. semifinále Východnej konferencie:

WASHINGTON - NEW YORK RANGERS 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Gól:
28. Beagle (Burakovsky, Brouwer). Brankári: Holtby - Lundqvist, strely na bránku: 22:30, 18.506 divákov.
/na zápasy 2:1/