Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zápas legiend pod holým nebom rozhodol Selänne, chválil ho aj Gretzky

Teemu Selänne. Foto: TASR/AP

Fínsky hokejista Teemu Selänne sa vrátil do Winnipegu, kde pred 24 rokmi začal svoju kariéru v NHL, a gólom z trestného strieľania rozhodol exhibičný zápas legiend pod holým nebom.

Winnipeg 23. októbra (TASR) - Fínsky hokejista Teemu Selänne sa vrátil do Winnipegu, kde pred 24 rokmi začal svoju kariéru v NHL, a gólom z trestného strieľania rozhodol exhibičný zápas legiend pod holým nebom. Domáci Jets v ňom po výsledku 6:5 zdolal Edmonton Oilers, za ktorý nastúpili Wayne Gretzky, Mark Messier či Craig MacTavish. Duel sa hral na 35-tisícovom štadióne Investors Group Field, ktorý využívajú najmä hráči amerického futbalu Winnipeg Blue Bombers.

Selänne si atmosféru podujatia užil. "Je skvelé, že som sa mohol vrátiť do tohto mesta a pred ľudí, ktorých zbožňujem. Stretol som priateľov a hráčov, ktorých som nevidel dvadsať rokov. Zápas pod holým nebom bol výborný nápad, užil som si to do poslednej sekundy," vravel Selänne.

Víťazný gól z jeho hokejky padol štyri sekundy pred záverom. "Takýmto spôsobom majú končiť veľké zápasy - najlepší hráč v domácom drese strelí v závere víťazný gól. Teemu ukázal, že zo svojho umenia ešte nič nezabudol," pochválil Fína kapitán hostí Gretzky. Aj jemu sa zápas páčil. "Pravda, hokej nebol najkvalitnejší, ale stále to malo náboj, oba tímy chceli vyhrať. Výborná myšlienka organizovať takéto podujatia. Verím, že to prispeje k ešte väčšej popularite hokeja v krajine," dodal historicky najproduktívnejší hráč NHL.

Súboj legiend bol predzápasom nedeľňajšieho duelu základnej časti NHL Winnipeg Jets - Edmonton Oilers. Stretnutie je zaradené do série Heritage Classic.