Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

VIDEO: Boston bez zraneného Cháru podal najhorší výkon v mesiaci

Na archívnej snímke slovenský hokejista Zdeno Chára. Foto: TASR/AP

Kapitána Bruins trápi zdravotná indispozícia v dolnej časti tela. Jeho tím na ľade Ottawy prehral 1:3.

New York 25. novembra (TASR) - Hokejisti Bostonu bez zraneného slovenského obrancu Zdena Cháru prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Ottawy 1:3. Kapitána Bruins trápi zdravotná indispozícia v dolnej časti tela. Montreal si poradil s Carolinou 2:1 a ukončil päťzápasovú víťaznú sériu Hurricanes. O triumfe Canadiens rozhodol v 41. minúte Max Pacioretty.

Boston sa v Ottawe ujal vedenia jedenásť sekúnd pred prvou sirénou, keď sa navrátilec do zostavy Pastrňák dobre zorientoval v spleti tiel pred bránkoviskom a hoci z prvej puk netrafil, po bekhendovej otočke už namieril presne. Pre českého mladíka to bol jedenásty gól v prebiehajúcom ročníku, Bruins však v konečnom zúčtovaní na body nestačil. V 34. minúte vyrovnali Senators ukážkovým spôsobom. Cez dve plošné prihrávky sa dostal do krátkeho úniku Stone a Raska elegantne vymiešal. Senators napokon dokonali obrat v tretej tretine. Vedúci gól strelil Chris Wideman, poistku pridal Kyle Turris.

Brankár Craig Anderson prispel k triumfu 19 úspešnými zákrokmi. "Vždy je ťažké proti nim hrať, pretože hrajú fyzicky náročný hokej a neustále na nás tlačia. Dnes sme si to vymenili, boli sme agresívnejší a silnejší," konštatoval po stretnutí na webe NHL. Na Andersonove slová nadviazal Turris, ktorému pripravil deviaty sezónny gól prihrávkou Bobby Ryan. "Obrovské víťazstvo. Hrali sme dobre, boli sme silní v defenzíve i strednom pásme počas prechodovej fázy. Keď sa na to pozriem celoplošne, bol to z našej strany solídny zápas," dodal Turris.

Tréner Bruins Claude Julien bol z výkonu svojho tímu veľmi sklamaný. Predovšetkým z predvedenej hry. "Počas celého zápasu sme boli slabí na puku. Je to sklamanie, pretože v dôležitom zápase sme podali najhorší výkon za celý tento mesiac. Vôbec sa mi to nepáčilo. Nebol som spokojný s hrou, s rozhodnutiami hráčov, vedením puku, jednoducho veľa toho neukázali. Takéto veci sa v dôležitých dueloch nesmú stávať."



Hrdinom večera v Bell Centre bol Pacioretty. Ešte v prvej tretine sa objavili na scéne dvaja strelci - za hostí Elias Lindholm, na ktorého presný zásah odpovedal Andrew Shaw - no o všetkom rozhodol práve moment z úvodu tretej tretiny. Pacioretty sa prezentoval dôrazne v okolí bránkoviska a odrazený puk od zadného mantinelu pretlačil za chrbát Cama Warda. Dôležitým článkom úspech bol aj domáci brankár Carey Price s 31 úspešnými zákrokmi.

"Paciorettyho skvelý gól nás na začiatku tretej tretiny naštartoval, ale myslím si, že celé stretnutie sme odohrali solídne a organizovane. Carolina mala formu. Myslím si, že plnili taktický plán a takýto zápas ich posunie vyššie, hoci prehrali," vyzdvihol súpera Price.

Canadiens si vylepšili tohtosezónnu domácu sériu na 12 víťazstiev a dve prehry. Nechýbalo veľa a Carolina mohla z "horúceho" ľadu v Montreale odísť s bodovým ziskom. V závere tretej tretiny mala k dispozícii ešte dve presilovky, no nevyužila ani jednu a napokon vyšla naprázdno. "Mohli sme hrať lepšie, najmä v presilovkách. Mali sme byť dôraznejší v bránkovisku a celkovo odolnejší pred oboma brankármi. Sú síce niektoré veci, ktoré sme urobili dobre a teším sa z nich, ale na ďalších musíme zapracovať, aby sme sa posunuli dopredu," zhrnul vystúpenie svojich zverencov kouč Bill Peters.

sumáre:



MONTREAL CANADIENS - CAROLINA HURRICANES 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 13. Shaw (Hudon, Desharnais), 41. Pacioretty (Plekanec, Gallagher) - 11. Lindholm (Rask, Pesce). Brankári: Price - Ward, strely na bránku: 22:32, 21.288 divákov

OTTAWA SENATORS - BOSTON BRUINS 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)Góly: 34. Stone (Hoffman, Phaneuf), 47. Wideman, 51. Turris (Ryan) - 20. Pastrňák (Beleskey, Marchand). Brankári: Anderson - Rask, strely na bránku: 26:20, 17.191 divákov