Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

NIKÉ LIGA: Slovan zdolal Zlaté Moravce 4:1 a zvýšil náskok na čele

Na snímke uprostred Nino Marcelli (Slovan), zľava Denis Duga, Samuel Suľa a Adrija Balič (Zl. Moravce) v 20. kole futbalovej Niké ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 18. februára 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Zlaté Moravce figurujú na poslednej 12. priečke a stále čakajú na víťazstvo v tejto sezóne.

Bratislava 18. februára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 20. kola Niké Ligy nad Zlatými Moravcami 4:1. V drese úradujúceho majstra zaznamenal dva góly luxemburský útočník Gerson Rodrigues. Slovan zvýšil svoj náskok na čele tabuľky, druhá Žilina na neho stráca už dvanásť bodov. Zlaté Moravce figurujú na poslednej 12. priečke a stále čakajú na víťazstvo v tejto sezóne.

Domáci boli od úvodu aktívnejší a v 15. minúte sa dokázali strelecky presadiť. Po rohovom kope sa dostala lopta ku Kuckovi, ktorý prestrelil Lukáča. Rodrigues po polhodine zvýšil na 2:0 a potvrdil formu, keď skóroval aj v treťom zápase za Slovan. Po prestávke Barseghjan našiel v šestnástke Marcelliho a ten upravil už na rozdiel troch gólov. Zlaté Moravce znížili v 72. minúte, Mészáros našiel Balaja, ktorý hlavičkou prekonal Trnovského. Slovan však okamžite kontroval a Rodrigues dosiahol druhý presný zásah v stretnutí. V závere zápasu Nonikašvili fauloval Kankavu, ktorý zostal ležať na trávniku. Gruzínskeho stredopoliara museli nakoniec odniesť na nosidlách do šatne.

Niké liga - 20. kolo:


ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:0)

Góly: 30. a 73. Rodrigues, 15. Kucka, 55. Marcelli - 72. Balaj, ŽK: Nonikašvili (Zlaté Moravce). Rozhodovali: Dzivjak - Jánošík, Vass, 3168 divákov.

Slovan: Trnovský - Pauschek (58. Blackman), Bajrič, Wimmer, Vojtko (87. Zmrhal) - Kankava, Kucka (78. Savvidis) - Barseghjan, Lichý, Marcelli (58. Strelec) - Rodrigues (87. Božík)
Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa (81. Majdan), Nagy, Drame, Jinjolava – Balič (68. J. Švec) - Mészáros, Duga (81. Hodúr), Brenkus (46. Kuzma), Mondek (68. Nonikašvili) – Balaj