Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

NIKÉ LIGA: DAC Dunajská Streda zvíťazil nad Slovanom Bratislava 5:3

Na archívnej snímke radosť hráčov Dunajskej Stredy. Foto: TASR Daniel Stehlík

Domáci rozhodli o svojom triumfe v úvodnej polhodine duelu, v ktorej si vypracovali trojgólový náskok.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Dunajská Streda 28. apríla (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v 7. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad majstrovským Slovanom Bratislava 5:3. Domáci položili základ triumfe v úvodnej polhodine duelu, v ktorej si vypracovali trojgólový náskok. Hetrikom sa blysol Matej Trusa.

Už v 5. minúte mal Weiss ml. veľkú šancu na skórovanie, keď po prihrávke Strelca z ľavej strany vystrelil, ale Popović šancu zmaril. Následne odrazenú loptu Barseghyan poslal na ľavú žrď. V 9. minúte si zachytal aj Trnovský, keď Hercovu prihrávku poslal z prvej na bránu Brunetti, ale brankár Slovana bol na mieste. O minútu neskôr už DAC išiel do vedenia. Center Andzouanu v pokutovom území Kone sklepol a Trusa v päťky poslal loptu do siete - 1:0. V 19. minúte bol 25 metrov od bránky faulovaný Kone, k lopte sa postavil Vitális, ktorý peknou strelou poslal loptu do siete – 2:0. Majster v prvej polhodine toho veľa neukázal, naopak DAC opäť zvýšil vedenie. V 27. minúte Trusa dostal loptu na pravej strane, a z ostrého uhľa poslal loptu tvrdou strelou do siete – 3:0.

V polčase na výsledok reagoval tréner Weiss tromi zmenami, čo prinieslo zvýšenú aktivitu od majstra, avšak v 56. minúte Brunetti dostal výbornú loptu na ľavej strane, na prihrávku pred bránu nabehol Trusa a z päťky prekonal Trnovského – 4:0. V 74. minúte došlo k zmene na brankárskom poste, Popović sa pri zrážke zranil a na jeho miesto nastúpil Felipe. V 78. minúte Slovan strelil prvý gól, z pravej strany sa peknou strelou presadil Strelec. V 82. minúte bol na hranici pokutového územia faulovaný Savvidis, za čo rozhodca nariadil pokutový kop a Barseghyan ho premenil – 4:2. V 84. minúte center Zmrhala Strelet sklepol pred bránu a Tolić hlavou prekonal Felipeho – 4:3. V 89. minúte prišiel rozhodujúci gól zápasu, Redzić dostal výbornú loptu od Dolčeka, postupoval sám na bránu a vedľa Trnovského poslal loptu do siete – 5:3.

Niké liga – 7. kolo skupiny o titul:


FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 5:3 (3:0)
Góly: 10., 27. a 56. Trusa, 19. Vitális, 89. Redzić – 78. Strelec, 82. Barseghyan (z 11 m), 84. Tolić. ŽK: Vitális, Redzić - Wimmer, Tolić. Rozhodovali: Marhefka – Poláček, Jekkel, 8834 divákov

DAC: Popović (75. Felipe) – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez – Herc (62. Ramadan), Dimun, Vitális (69. Káčer) – Trusa (75. Dolček), Koné (62. Redzić)
Slovan: Trnovský - Bajrić, Risvanis (46. Marcelli), Wimmer (46. Kashia) - Blackman, Savvidis, Lichý (46-. Tolić) Vojtko (87. Sharani) - Barseghyan, Strelec, Weiss (79. Zmrhal)


Xisco Muňoz, tréner DAC "To bol teda zápas! Z oboch strán to bol veľmi dobrý duel. Vedeli sme, že to bude silný súper. Prvých 60 minút bolo z našej strany veľmi dobrých, a to je presne to, čo potrebujeme hrať celých 90 minút. Veľmi dôležité je, že sme mali podporu z tribún, divákom patrí veľká vďaka. Takisto ďakujem aj hráčom, ktorí si zápas užili. O tom je futbal, takto by to malo vyzerať. Osem mesiacov naháňame súperov, potrebujeme to ešte dotiahnuť do konca, aby sme dosiahli náš cieľ."
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Z našej strany to bol do 60. minúty veľmi zlý výkon, ale nebudem z toho robiť zlé vývody. Liga sa končí, sme majstri. Niekedy je ťažké motivovať hráčov. Domáci išli za svojim cieľom, a idú aj naďalej, a tým je európska súťaž. Pripravovali sme sa na centrované lopty, na Trusu, žiaľ prvý gól bol príkladom toho, čo sa nemalo stať. Prehrali sme každý osobný súboj, mali sme zlú rozohrávku zozadu, prehrávali sme v prvom polčase všetko. Mali sme prvú šancu v zápase, čo sme nevyužili, mohlo byť všetko inak. Dunajská Streda hrala dnes dobre, naše mužstvo vstalo, dalo góly na 4:3, ale domáci nás potrestali gólom. Gratulujem Dunajskej Streda, a želám im, aby sa dostali k svojim cieľom. Liga sa končí, roboty bude veľa, uvidíme, čo bude."