Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Nitrianski basketbalisti budú hrať v nasledujúcej sezóne extraligy

Na archívnej snímke vľavo Martin Rančík (Inter) a vpravo J.R. Cadot (Nitra) Foto: TASR/Martin Baumann

Svoju podporu účasti v najvyššej mužskej basketbalovej súťaži vyjadrili primátor mesta Nitra Jozef Dvonč a hlavní sponzori klubu.

Nitra 4. júla (TASR) - Vedenie basketbalového klubu EDYMAX SPU NITRA podalo prihlášku do extraligy aj na sezónu 2013/2014. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Svoju podporu účasti v najvyššej mužskej súťaži vyjadrili primátor mesta Nitra Jozef Dvonč a hlavní sponzori klubu. "Klub sa teda aj napriek momentálnej situácii rozhodol pre opätovnú podporu slovenského mužského basketbalu. Nitrania budú v pondelok 8. 7. 2013 očakávať meno svojho súpera v prvom kole základnej časti, ktoré je na programe 5. 10. 2013," píše sa na klubovom webe.

Uplynulá sezóna sa pre tím spod Zobora neskončila šťastne. Basketbalisti EDYMAX SPU Nitra nenastúpili na zápas play off o 3. miesto SLOVAK SPORT.TV BASKET extraligy na domácej palubovke proti BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. Dôvodom bol protest proti neoprávnenému štartu Martina Rančíka v drese BK Inter Incheba Bratislava v piatom semifinálovom zápase.