Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Nitrania podľahli Senici 0:1 v 11. kole Corgoň ligy

Hráči FK Senica Foto: TASR/Michal Svítok

Jediným strelcom zápasu bol v 70. minúte Diviš.

Nitra 30. septembra (TASR) - Úvod zápasu vyšiel lepšie Nitranom, v 6. min pálil Gajdoš do brvna a o štyri minúty nebezpečne hlavičkoval Kolmokov. Druhá desaťminútovka už patrila Senici.

Najprv Diviš posunul na Pirosku a ten strieľal tesne nad a následne z ďalšieho útoku Wijlaars našiel Križka, ktorý však tiež len tesne minul. Ďalšiu šancu mal Kóňa, ktorého nebezpečná strela potrápila brankára Kopeckého. V 25. min zaútočili domáci, koncovka Boszoráda však nesmerovala medzi žrde. O minútu sa na opačnej strane rútil sám na Kopeckého Diviš. No preloboval aj bránu.

Ďalšiu gólovú príležitosť mali hostia V 43. minúte, kedy Kóňov priamy kop gólman Nitry vyrážal s veľkou námahou. Po zmene strán mali prvú šancu Seničania, Kóňova strela z 35 metrov zaplávala a Kopecký mal problémy. Na druhej strane skúšal šťastie Gajdoš, mieril však nepresne. Potom nasledovali dve tutovky hostí, Piroska zaváhal po Divišovom prízemnom centri a striedajúci Diarrassouba hlavičkoval do žrde.

Nitra kontrovala takisto dvomi sľubnými možnosťami, Cleber v páde zakončoval tesne vedľa a Szabóov projektil zdiaľky minul bránu len o pár centimetrov. V 70. minúte sa v plnej paráde predviedol Diviš, keď angličákom z hranice 16-stky dostal Senicu do vedenia. O 5 minút sa skóre takmer menil opäť, keď domáci stopér Struhár skoro strelil vlastný gól. Záverečná štvrťhodina nepriniesla nič zaujímavé, hostia si z Nitry odvážajú tri body.

Hlasy trénerov:

Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: "Hrali sme proti kvalitnému súperovi. Zápas bol vyrovnaný, bol to zápas o jednom góle, gól sa podarilo streliť súperovi. Ľudia videli súboje a nasadenie. Samozrejme, my nie sme spokojní, keďže sme prehrali už tretí zápas za sebou."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Podľa mňa sme videli veľmi kvalitné stretnutie. Nitra mala v prvom polčase veľmi dobre zvládnutú prechodnú fázu do útoku a nevedeli sme si dobre poradiť s Kroupom. V druhom polčase sme sa s týmto už oveľa lepšie vyrovnali a podarilo sa nám streliť pekný gól."

FC Nitra - FK Senica 0:1 (0:0)

Gól: 70. Diviš.
Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Struhár, Ivančík, Kotora - Križko, 880 divákov.

Zostavy a striedania:

FC Nitra: Kopecký - Harbuľák, Struhár, Kolmokov, Szabó - Šimončič - Ivančík (58. Šimonek), Gajdoš (81. Čery), Cleber, Boszorád (46. Kotora) - Kroupa

FK Senica: Švenger - Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars - Križko - Jar. Diviš (89. Kalabiška), Kóňa, Piroska, Frýdek (57. Diarrassouba) - Blackburn (76. Štepanovský)