Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

NL: Madleňák bude v novej sezóne hosťovať v Baníku Ostrava

Na snímke druhý zľava Matej Madleňák (Ružomberok) a prvý zľava Rastislav Václavík (Liptovský Mikuláš) v zápase 14. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš na futbalovom štadióne v Ružomberku dňa 15. októbra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Dvadsaťštyriročný stredopoliar strávil v Ružomberku zatiaľ deväť rokov, pod Čebraťom pôsobí od starších žiakov.

Ružomberok 13. júla (TASR) - Slovenský futbalista Matej Madleňák bude v novej sezóne pôsobiť v rámci hosťovania z MFK Ružomberok v Baníku Ostrava.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar strávil v Ružomberku zatiaľ deväť rokov, pod Čebraťom pôsobí od starších žiakov. S Baníkom bol na sústredení v poľskej Opalenici a pripísal si tiež minúty v prípravných zápasoch.

"S Baníkom Ostrava došlo k dohode o ročnom hosťovaní, s následnou opciou českého klubu na prestup," uviedol športový manažér MFK Ružomberok Milan Bezák a dodal: "Dostali sme sa do situácie, keď hosťovanie bolo jediným a najlepším riešením. O rok po skončení zmluvy by už totiž Madleňák, ktorý svoj kontrakt nechcel predĺžiť, mohol kdekoľvek prestúpiť úplne zadarmo."

Madleňák odohral za Ružomberok v najvyššej slovenskej súťaži 96 zápasov a deväťkrát sa zapísal do streleckej listiny, z toho päťkrát v uplynulom ročníku.