Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Do nominácie mužskej hádzanárskej reprezentácie pribudlo kvarteto

Tréner Zoltán Heister (uprostred) dáva pokyny svojim zverencom Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zverenci trénera Zoltána Heistera nedávno dvoma prehrami v Slovinsku a so Švédskom neúspešne vstúpili do bojov v kvalifikácii ME 2016.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Kvarteto hráčov pribudlo do pôvodnej nominácie slovenskej reprezentácie hádzanárov na dvojdňové sústredenie začiatkom decembra v Bratislave. To bude súčasťou prípravy na Vianočný pohár v poľských Katoviciach a na turnaj Yellow Cup vo švajčiarskom Winterthure v úvode budúceho roka.

K pôvodnej sedemnástke sa pripoja aj brankár Vladimír Pejko z ŠKP Bratislava, krídelníci Matej Takáč zo Sporty Hlohovec a Tomáš Kysel z ŠKP Bratislava i spojka Jozef Hanták z KP Brno, informoval Slovenský zväz hádzanej.

Zverenci trénera Zoltána Heistera nedávno dvoma prehrami v Slovinsku a so Švédskom neúspešne vstúpili do bojov v kvalifikácii ME 2016, ktorá bude pokračovať ďalšími stretnutiami až na prelome apríla a mája budúceho roka. Slovákov v eliminácii najbližšie čaká dvojzápas s Lotyšskom, najskôr vonku a potom v domácom prostredí.


Nominácia reprezentácie hádzanárov SR na sústredenie v Bratislave (1. a 2. decembra):

Brankári: Marián Žernovič (Sporta Hlohovec), Ľubomír Drápal (MŠK P. Bystrica), Vladimír Pejko (ŠKP Bratislava)

Pivoti: Martin Slaninka, Boris Sivák (obaja Agro Topoľčany), Tomáš Adamčík (MŠK P. Bystrica)

Krídla: Marek Kováčech (Balmazújváros), Martin Briatka (Agro Topoľčany), Miroslav Volentics, Anton Kasagranda, Tomáš Kysel (všetci ŠKP Bratislava), Martin Miženko, Matej Takáč (obaja Sporta Hlohovec)

Spojky: Csaba Szücs ml. (Hannover-Burgdorf), Jakub Mikita (PLER Budapešť) Radovan Pekár, Lukáš Urban (obaja Tatran Prešov), Ivan Kucharik (Agro Topoľčany), Karol Zechmeister (ŠKP Bratislava), Tomáš Vallo (MŠK P. Bystrica), Jozef Hanták (KP Brno)