Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Norbert Guľa mieri za bratom, v Žiline bude trénovať mládež

Na snímke tréner MŠK Žilina Adrián Guľa. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Guľa odišiel z Trenčína aj pre potrebu zmeny v rámci osobnostného rastu.

Žilina 6. apríla (TASR) - Trénersky zbor v klube účastníka Fortuna ligy MŠK Žilina sa rozšíril o ďalšieho člena. Vedenie lídra súťaže sa dohodlo na spolupráci s trénerom Norbertom Guľom, ktorý pôsobil šesť rokov v klube AS Trenčín, naposledy v pozícii asistenta trénera pri A-mužstve. Starší brat kormidelníka A-mužstva MŠK Adriána Guľu bude v aktuálnej sezóne v pozícii analytika tréningového procesu pri mládeži, od novej sezóny by mal viesť jedno z mládežníckych mužstiev.

Guľa odišiel z Trenčína aj pre potrebu zmeny v rámci osobnostného rastu. "Samotné spojenie sa "upieklo" veľmi rýchlo, v Trenčíne som skončil pri svojej pozícii a dostal som ponuku v mládeži. Usúdil som, že po šiestich rokoch potrebujem zmenu aj v rámci osobnostného rastu, sám sa chcem zlepšovať. Preto som neváhal s ponukou MŠK Žilina, ktorá je na Slovensku špička," citoval 44-ročného kouča oficiálny klubový web.

Nové pôsobisko berie ako výzvu. "Beriem to ako výzvu v tom smere, že v Žiline budem musieť presvedčiť o tom, že pracovať viem. Chcem sám seba dostať pod tlak, v Trenčíne už to bolo známe prostredie. Potreboval som sa dostať za hranice komfortu, cítil som, že zmena je nevyhnutná. Z možných rozhodnutí vyhrala jasne Žilina."

Z príchodu pod Dubeň má pozitívne pocity. "Všetci ľudia v klube majú dobrý úmysel, vyžaruje z nich pozitívna energia. Je to krátky čas na hlbšie pocity, no veľa trénerov osobne poznám a verím, že nájdeme spoločnú reč a spolupráca bude bezpróblemová," dodla Guľa.