Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Novák bude obhajovať svetový titul proti špičkovému Thajčanovi

Na snímke boxer Marco Novák počas tlačovej konferencie organizačného tímu turnaja Hanuman Cup 31, kde bol oznámený súper slovenského boxera Marca Nováka v zápase o titul majstra sveta organizácie WKU v Bratislave 25. mája 2016. Foto: TASR - Andrej Galica

Titulový zápas v hmotnostnej kategórii do 67 kg sa uskutoční 18. júna v bratislavskej HANT Aréne v rámci turnaja Hanuman Cup 31.

Bratislava 25. mája (TASR) - Súperom slovenského thajboxera a úradujúceho majstra sveta Marca Nováka pri obhajobe titulu organizácie WKU bude niekoľkonásobný thajský šampión Pakorn. Titulový zápas v hmotnostnej kategórii do 67 kg sa uskutoční 18. júna v bratislavskej HANT Aréne v rámci turnaja Hanuman Cup 31.

Dvadsaťjedenročný zástupca klubu Hanuman Gym Bratislava získal opasok majstra sveta v marci tohto roka po tom, čo knokautoval Pakornovho krajana Kittisaka Noiwibona. Hoci sa už v tomto prípade jednalo o kvalitného bojovníka, Pakorn patrí k absolútnej svetovej špičke. Zverenec dnes už legendárneho Saenchaia je niekoľkonásobným šampiónom organizácii Yokkao, WMC a najprestížnejších thajských štadiónov Rajadamnern a Lumpinee.

"Bude mi cťou postaviť sa do ringu proti takému velikánovi thajského boxu, akým je Pakorn. Hoci budem ako obhajca titulu majstra sveta v tomto súboji v pozícii outsidera, spravím maximum pre to, aby opasok zostal na Slovensku. Zdolal som už dvoch kvalitných Thajčanov a hoci Pakorn je úplne najvyšší level, som odhodlaný zvíťaziť," uviedol Novák na stredajšej tlačovej konferencii.

Talentovaný thajboxer, ktorý sa pred ziskom svetového titulu stal juniorským a neskôr i seniorským majstrom Európy WKU, má na konte 35 víťazstiev, 4 prehry a 4 remízy. O štyri roky starší Pakorn sa môže pochváliť ďaleko väčšou zápasovou porciou. V doterajších 225 dueloch zaznamenal 177 víťazstiev, 5 remíz a 43 prehier.

"Priviesť bojovníka kvalít Pakorna sem na Slovensko je niečo ako splnený sen. Zrealizovať tento zápas nebolo jednoduché, ale som presvedčený, že práve súboje našich chlapcov proti najlepším z najlepších povedú k zatraktívneniu tohto krásneho športu v našich končinách. Marco má za sebou tvrdú prípravu, na svoj mladý vek je už dostatočne skúsený a do zápasu pôjde maximálne pripravený," vyhlásil Novákov tréner a promotér turnaja František Starý.

Zápas Nováka s Pakornom, rovnako ako posledné štyri z deviatich predzápasov, budú duelmi najvyššej A-kategórie, vypísané na päť kôl po tri minúty podľa plných thajských pravidiel.