Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Novodobí Filmárik a Filmuška v akcii alias zákerná rakovina športu

Filmárik a Filmuška, archívne foto. Foto: printscreen

Ponúkame dve najnovšie videá profesionálnych športovcov, ktorí by sa isto nestratili aj v divadle. Ich herecké výkony boli odmenené rozdielne.

Bratislava 1. marca (Teraz.sk) – Jedným z najväčších neduhov športu je v poslednej dobe simulovanie hráčov. A to na všetkých možných úrovniach. Fair-play pomalinky vymiera, posledný týždeň „upútali“ v tejto disciplíne brankár v NHL a futbalista v Lige majstrov.

Český brankár Buffala Michal Neuvirth sa stal prvým brankárom v tejto sezóne NHL s pokutou za takéto nešportové správanie. Strážča svätyne Sabres nafilmoval pád po kontakte so súperom z Nashvillu, ktorý vyfasoval od rozhodcov dvojminútový trest za faul na brankára. Nakoniec však komisia NHL rozhodla, že brankár získal výhodu presilovky pre svoj tím neoprávnene a udelila mu za to pokutu vo výške 2000 eur. Neuverith už bol v aktuálnom ročníku profiligy napomínaný za podobný priestok.



Futbalista Barcelony Jordi Alba si v prvom stretnutí osemfinálového dvojzápasu proti Manchestru City pýtal penaltu. Tú však skúsený nemecký rozhodca Felix Brych správne neodpískal, no ani Španielovi neudelil žltú kartu za filmovanie.