Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Nový tréner FC Liverpool Klopp: V každom zápase budeme hrať na doraz

Jürgen Klopp Foto: TASR/AP

Liverpoolu, kde pôsobí aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, patrí po ôsmich kolách Premier League so ziskom 12 bodov desiata priečka.

Liverpool 9. októbra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool budú hrať v každom zápase na doraz a do hry dajú celé srdce. Takýto prísľub vyslovil nový tréner "the Reds" Jürgen Klopp vo svojom prvom rozhovore po dosadení do funkcie. Nemecký kouč oficiálne zasadol na lavičku 18-násobného anglického majstra vo štvrtok, keď s klubom zo štadióna Anfield podpísal trojročnú zmluvu.

"V prvom rade sa chcem poďakovať majiteľom a vedeniu klubu za dôveru, ktorú do mňa vložili. Pre mňa i mojich asistentov to je výnimočná príležitosť. Zhodujem sa s víziou a predstavami vedenia. V Liverpoole je veľká skupina talentovaných hráčov, v aktuálnej sezóne je stále o čo bojovať. Chceme hrať atraktívny a účelný futbal, ktorý poteší fanúšikov. Od hráčov budem požadovať, aby do hry dali celé srdce a hrali na doraz až do záverečného hvizdu," povedal Klopp v interview pre oficiálny klubový web.

Štyridsaťosemročný Nemec ukončil svoje úspešné pôsobenie v Borussii Dortmund v máji, predtým trénoval iba Mainz. V oboch kluboch vydržal zhodne po sedem rokov. Na severozápad Anglicka sa s ním sťahujú aj jeho asistenti Željko Buvač a Peter Krawietz, s ktorými pôsobil v Borussii.

Liverpoolu, kde pôsobí aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, patrí po ôsmich kolách Premier League so ziskom 12 bodov desiata priečka. Na slabé výsledky tímu doplatil hlavný kouč Brendan Rodgers, ktorého odvolalo vedenie klubu po nedeľňajšej remíze s Evertonom. Klopp si odbije súťažnú premiéru po reprezentačnej prestávke, Liverpool sa v sobotu 17. októbra predstaví na ihrisku Tottenhamu Hotspur.