Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Novým kapitánom Winnipegu sa stal útočník Lowry

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Lowry si v uplynulej sezóne vytvoril osobné maximá v počte bodov (36) i asistencií (23). V piatich dueloch play off dal štyri góly a na jeden prihral.

Winnipeg 14. septembra (TASR) - Novým kapitánom hokejového Winnipegu sa stal Adam Lowry. Tridsaťročný center pôsobil počas celej kariéry v NHL v tíme Jets.

Tí si ho vybrali z 3. kola draftu v roku 2011, o tri roky neskôr sa dostal do prvého tímu a odvtedy je jeho pevnou súčasťou. V minulej sezóne zastával pozíciu asistenta Blakea Wheelera, ktorému však klub v septembri odobral céčko na drese. Jets sa namiesto menovania nového kapitána rozhodli dohrať ročník s troma asistentmi, ktorí si striedali povinnosti. O ne sa okrem Lowryho delili aj útočník Mark Scheifele a obranca Josh Morrissey.

"Je veľmi špeciálne viesť organizáciu NHL. Je obrovská pocta vedieť, že manažment, realizačný tím i vaši spoluhráči veria, že ste správny človek, ktorý povedie tím i keď veci nepôjdu podľa plánu. Veľmi sa na túto výzvu teším," povedal pre nhl.com. Tréner tímu Rick Bowness potvrdil, že v pozícii asistentov zostali Scheifele a Morrissey.

Lowry si v uplynulej sezóne vytvoril osobné maximá v počte bodov (36) i asistencií (23). V piatich dueloch play off dal štyri góly a na jeden prihral. Za Jets odohral dokopy 621 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 204 bodov (93+111). V 44 stretnutiach play off pridal po deväť gólov i asistencií.

V NHL je momentálne osem tímov bez kapitánov na nadchádzajúcu sezónu: Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Boston Bruins, Calgary Flames, Chicago Blackhawks, Philadelphia Flyers, Seattle Kraken a St. Louis Blues. Vancouver menoval v pondelok obrancu Quinna Hughesa.