Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Novým majstrom Slovenska vo florbale je Trenčín, rozhodli nájazdy

Ilustračná snímka Foto: TASR Henrich Mišovič

Trenčania vyhrali sériu 3:2.

Stupava 22. apríla (TASR) - Novým majstrom Slovenska vo florbale sa stal FBK AS Trenčín. V rozhodujúcom piatom zápase finále play off Trenčania zvíťazili na palubovke Záhorskej Bystrice 5:4 po samostatných nájazdoch a sériu vyhrali 3:2.

Hlasy po zápase (zdroj: www.szfb.sk):

Martin Kubovič, hráč Tsunami Záhorská Bystrica: "Podľa mňa sme boli vo finálovej sérii lepším tímom. Škoda, že sa nehrá na víťazný gól ako v hokejovej NHL, pretože tie samostatné nájazdy sú lotériou. Trenčania hrali v predĺžení na to, že to dotiahnu na nájazdy a vedeli, že v bránke majú skúseného brankára Kafku, čo sa aj potvrdilo. Nestrelili sme gól a tak sme nezískali titul."

Juraj Matejka, tréner a kapitán FBK AS Trenčín: "Pred play off sme získali významné posily a hlavnou z nich bol Tomáš Kafka v bránke. Prišli s ním víťazstvá ešte počas základnej časti, čo nám všetkým výrazne pozdvihlo sebavedomie a razom sme boli niekde úplne inde než predtým. Myslím, že sme to nehrali v predĺžení na nájazdy, pretože sme sa snažili rozhodnúť. Zároveň sme si verili a vedeli sme, že v prípadných nájazdoch máme v bráne veľkú istotu."


Finále play off - 5. zápas:
Tsunami Záhorská Bystrica - FBK AS Trenčín 4:5 pp a sn (2:2, 2:2, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: Gramblička 2, Kovaľ, Šteinhübel - Machara 2, Heleš, Klapita, rozhod. nájazd Dávidek

/konečný stav série: 2:3, FBK AS Trenčín sa stal majstrom/