Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Novým trénerom alžírskej reprezentácie sa stal Petkovič

Na snímke dole alžírsky útočník Baghdad Bounedjah oslavuje svoj úvodný a víťazný gól v 2. minúte finále Afrického pohára národov vo futbale Senegal - Alžírsko. Foto: TASR/AP

Na lavičke Alžírska nahradil Djamela Belmadiho, ktorý rezignoval v januári po tom, čo krajina nepostúpila zo skupinovej fázy Afrického pohára.

Alžír 29. februára (TASR) - Novým trénerom alžírskej futbalovej reprezentácie sa vo štvrtok stal Vladimir Petkovič. Zmluvu má do konca kvalifikácie majstrovstiev sveta 2026.

Šesťdesiatročný tréner naposledy viedol francúzsky klub Girondins Bordeaux, odkiaľ ho prepustili vo februári 2022. Predtým trénoval sedem rokov švajčiarsku reprezentáciu, kde skončil po vypadnutí vo štvrťfinále na ME 2020. Helvéti na šampionáte v osemfinále vyradili vtedajších majstrov sveta Francúzov a následne vypadli v rozstrele so Španielmi.

Na lavičke Alžírska nahradil Djamela Belmadiho, ktorý rezignoval v januári po tom, čo krajina nepostúpila zo skupinovej fázy Afrického pohára. Informovala agentúra AP.