Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Novým trénerom Bolívie sa stal Zago, na lavičke nahradil Costasa

Antonio Zago si v utorok 31. októbra 2023 oblieka dres počas slávnostného podpisu zmluvy, na ktorej sa stal novým hlavným trénerom bolívijského národného futbalového tímu v Bolívii v La Paz. Foto: TASR/AP

Päťdesiatštyriročný Zago absolvuje premiéru na bolívijskej lavičke 16. novembra v zápase proti Peru.

La Paz 31. októbra (TASR) - Brazílčan Antonio Carlos Zago sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bolívie. Na lavičke nahradil Argentínčana Gustava Costasa a bude sa sústrediť na juhoamerickú kvalifikáciu MS 2026. Bolívia do nej vstúpila štyrmi prehrami a momentálne jej patrí posledné desiate miesto.

Päťdesiatštyriročný Zago absolvuje premiéru na bolívijskej lavičke 16. novembra v zápase proti Peru. "Je česť prijať túto výzvu a prispieť k rozvoju futbalu v krajine," citovala kouča agentúra DPA. Bolívijská futbalová federácia (FBF) zároveň prijala Julia Cesara Baldiviesa na post manažéra národného tímu. Krajina bojuje v kvalifikácii o prvú účasť na svetovom šampionáte od roku 1994, v jej doterajšom priebehu nestačila na Brazíliu (1:5), Argentínu (0:3), Ekvádor (1:2) a Paraguaj (0:1).

Zago pôsobil naposledy v brazílskom tíme Coritiba. Počas trénerskej kariéry vystriedal niekoľko domácich, japonských i bolívijských klubov. Práve s tamojším Bolivarom vyhral vlani najvyššiu domácu súťaž. Ako hráč pôsobil napríklad v AS Rím či Besiktasi Istanbul. S oboma tímami vybojoval titul v ligovej súťaži. S brazílskym národným mužstvom triumfoval na Copa America 1999. Kariéru ukončil v roku 2007 v brazílskom Santose.