Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NŠC ocenilo najlepších športovcov, talentom roka triatlonista Varga

Richard Varga Foto: TASR/Jakub Súkup

Národné športové centrum podporuje 65 športovcov.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Vodná slalomárka Jana Dukátová, atléti Lucia Klocová a Jozef Repčík, windsurfista Patrik Pollák, orientačné cyklistky Hana Garde a Stanislava Fajtová, karatistka Jana Vojtikevičová, triatlonista Richard Varga a plavkyňa Denisa Smolenová sa stali najúspešnejšími športovcami Národného športového centra (NŠC) za rok 2012.

Objavom roka sa stal triatlonista Richard Varga, ktorý obsadil na OH 22. miesto, na ME do 23 rokov bol strieborný a zvíťazil na MS v akvatlone. Súčasťou slávnostného večera bolo aj ocenenie najlepších športovcov a trénerov Slovenskej asociácie univerzitného športu, medzi ktorými bola aj bronzová medailistka z OH v Londýne v streľbe v skeete Danka Barteková.

Ocenenie odovzdali športovcom a ich trénerom v športovej hale Mladosť minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič, prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár, riaditeľ Národného športového centra Boris Čavajda a prezident Slovenskej asociácie univerzitného športu Antona Znášik.

D. Čaplovič vo svojom príhovore okrem iného povedal: "Mojim cieľom je vytvoriť také podmienky, aby sa všetci občania mohli plnohodnotne venovať pohybovým aktivitám a športovcom vytvoriť v ťažkých časoch také podmienky, aby mohli v maximálne možnej miere rozvíjať svoj talent."

Jedným z talentov je aj triatlonista R. Varga: "Momentálne sa sústreďujem na dokončenie štúdia v 3. ročníku Fakulty telesnej výchovy a športu. Vo svojej disciplíne chcem výkonnostne napredovať, byť lepším ako v tomto roku a o štyri roky na olympiáde v Rio de Janeiro ešte lepší." Na pódium vystúpila aj úspešná olympionička, ôsma v behu na 1500 m na OH v Londýne, Lucia Klocová. "So svojim umiestením som nebola úplne spokojná a preto bude mojim cieľom v budúcej sezóne dostať sa vyššie. Chcem štartovať na ME, MS a Svetových pohároch a vo všetkých týchto pretekoch bojovať o medailu."

NŠC v súčasnosti podporuje 65 športovcov v atletike, biatlone, cyklistike, džude, kanoistike, karate, lyžovaní, orientačných športoch, plávaní, šerme, triatlone, vodnom slalome, veslovaní, windsurfingu a zápasení. Ďalších 150 športovcov je zaradených v kategórii sledovaných.

Ocenení športovci:

Ocenení športovci Národného športového centra (bez určenia poradia): Lucia Klocová a Jozef Repčík, atletika, Patrik Pollák, windsurfing, Hana Garde a Stanislava Fajtová, orientačná cyklistika, Jana Vojtikevičová, karate, Denisa Smolenová, plávanie, Richard Varga, triatlon, Jana Dukátová, vodný slalom.

Ocenení športovci pod gesciou Slovenskej asociácie univerzitného športu (bez určenia poradia): kata team (Katarína Liptáková, Erika Hrušecká, Dušana Čierna) - kumite team (Jana Vojtikevičová, Dagmara Kubinská, Viktória Semaníková, Lucia Kováčiková) - kata female: Katarína Liptáková - kumite female, do 61 kg: Dagmara Kubinská - kata male: Matej Urík - kumite male 84 kg: Adam Lieskovský - kumite female, do 55 kg: Jana Vojtikevičová. Vodné lyžovanie: Martin Bartalský. Športová streľba - ľubovoľná malokalibrovka 60, družstvo mužov: Zoltán Baláž, Zdenek Čadek, Matúš Jancek - trap: Lucia Boorová - skeet: Danka Barteková. Zjazdové lyžovenie: Petra Vlhová.