Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

NY Rangers získali Wheelera a brankára Quicka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tridsaťsedemročný veterán Quick odštartoval minulú sezónu v Los Angeles Kings a potom sa tešil z pozície dvojky vo Vegas Golden Knights zo zisku Stanleyho pohára.

New York 1. júla (TASR) - Zámorský hokejový klub NHL New York Rangers angažoval krátko po otvorení trhu trio skúsených hráčov - útočníkov Blakea Wheelera s Nickom Boninom a brankára Jonathana Quicka. Všetci sa dohodli na ročných zmluvách.

Wheeler sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote 800.000 dolárov a ďalších 300.000 môže získať na bonusoch. S Winnipegom Jets mal ešte rok platný kontrakt na 8,25 milióna dolárov, ale hoci bol klubovou ikonou, vedenie ho vykúpilo zo zmluvy. V minulej sezóne nazbieral 55 bodov (16 gólov) v 72 zápasoch.

Tridsaťsedemročný veterán Quick odštartoval minulú sezónu v Los Angeles Kings a potom sa tešil z pozície dvojky vo Vegas Golden Knights zo zisku Stanleyho pohára. V Rangers zarobí za rok 825.000 dolárov a v pozícii dvojky nahradí Slováka Jaroslava Haláka.

Bonino dokončil sezónu v drese Pittsburghu Penguis, kam sa vrátil v marci po výmene zo San Jose Sharks. S "tučniakmi" získal v roku 2017 Stanley Cup. Tridsaťpäťročný útočník bol kapitánom USA na tohtoročných MS vo Fínsku a v Lotyšsku. S Rangers podpísal zmluvu na 800.000 dolárov.