Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nyman tretíkrát víťazom klasického zjazdu vo Val Gardene

Americký lyžiar Steven Nyman Foto: TASR/AP

Nyman štartujúci s číslom sedem opäť potvrdil, že Val Gardena je jeho "srdcovkou". Po príchode do cieľa sa dostal na čele s vyše poldruhasekundovým náskokom a jeho času sa priblížil iba Jansrud.

Val Gardena 19. decembra (TASR) - Americký lyžiar Steve Nyman sa stal tretíkrát v kariére víťazom klasického zjazdu Svetového pohára v talianskej Val Gardene. Na trati Saslong triumfoval s náskokom 31 stotín pred Nórom Kjetilom Jansrudom, ktorý sa vďaka zisku 80 bodov vrátil na čelo celkového poradia pred obhajcu veľkého glóbusu Rakúšana Marcela Hirschera. Tretí skončil so stratou 1,16 s domáci Talian Dominik Paris.

"Moje srdce sa vždy usmieva, keď cestujem do Val Gardeny. Na Saslongu jednoducho vždy viem, čo je potrebné urobiť pre úspešný výsledok," povedal Američan pre rakúsku tlačovú agentúru APA.

Nyman štartujúci s číslom sedem opäť potvrdil, že Val Gardena je jeho "srdcovkou". Po príchode do cieľa sa dostal na čele s vyše poldruhasekundovým náskokom a jeho času sa priblížil iba Jansrud. Najlepší zjazdár tejto sezóny v dolnej časti mohutne doťahoval, skvele zvládol Ciaslat, no napokon nepripravil Nymana o tretie víťazstvo v SP. Američan tak v Dolomitoch nadviazal na triumfy z rokov 2012 a 2006. Preteky na niekoľko minút prerušili po páde Rakúšana Floriana Schiebera, ktorý bol po náraze hlavou na zľadovatený podklad chvíľu v bezvedomí a z trate ho museli transportovať vrtuľníkom.