Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

O prípad Weissa mladšieho sa zaujíma generálny prokurátor

Vladimír Weiss mladší Foto: TASR/Pavel Neubauer

Trestné stíhanie voči slovenskému futbalovému reprezentantovi Vladimírovi Weissovi mladšiemu je zastavené.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Trestnú vec obvineného slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho preskúma Generálna prokuratúra Slovenskej republiky.

"Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár vydal ešte včera 5. apríla na základe medializovaných informácií pokyn na preskúmanie trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml. Generálna prokurátora SR v trestnej veci  obvineného Vladimíra W. ml. tak preskúma zákonnosť právoplatného uznesenia prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I. o zastavení trestného stíhania. Za týmto účelom si ešte včera vyžiadala príslušný vyšetrovací spis," uviedla vo štvrtok pre TASR Andrea Predajňová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR.

"K mediálnej prezentácii rozhodnutia generálneho prokurátora o tom, že bude preverovať spis môjho klienta môžem povedať len toľko, že do našej kancelárie nebolo do dnešného doručené uznesenie Okresnej prokuratúry Bratislava 1. Obsah uznesenia Okresnej prokuratúry mi nie je známy," povedal v bezprostrednej reakcii pre TASR obhajca slovenského futbalistu Juraj Kuráň.

Trestné stíhanie voči slovenskému futbalovému reprezentantovi Vladimírovi Weissovi mladšiemu je zastavené. TASR o tom informoval v stredu 6. apríla hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek.

"Dnes prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I uznesením podľa paragrafu 215 ods. 1 písm. a) Trestného poriadku zastavil trestné stíhanie proti obvinenému Vladimírovi W. ml. vedené pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky podľa paragrafu 289 ods. 2 Trestného zákona, pretože je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie. Citované uznesenie nie je právoplatné," uviedol v stredu pre TASR Šúrek.

"Oficiálne nemáme žiadne rozhodnutie vo veci nášho klienta. Z médií sa dozvedám, že bolo rozhodnuté, že sa skutok nestal, čo v podstate hovoríme od začiatku kauzy. Samozrejme, že človek môže vysloviť spokojnosť, že na Slovensku fungujú mechanizmy právneho štátu a keď nie je dokázané, že sa nejaký skutok stal, tak v podstate keď sa tak metaforicky povie tak sa naplnila spravodlivosť. Meno môjho klienta je očistené," povedal v stredu pre TASR obhajca Vladimíra Weissa mladšieho Juraj Kuráň.

Polícia zastavila Vladimíra Weissa ml. v nedeľu 2. októbra skoro ráno na Rázusovom nábreží. Mal šoférovať luxusné auto, v ktorom sa údajne nachádzalo až desať mladých ľudí. Slovenský reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozerá, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu.

Následne polícia reprezentanta v pondelok 3. októbra obvinila a až po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vtedajšieho vyjadrenia obhajcu Kuráňa je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss ml. motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozorovala Okresná prokuratúra Bratislava I. Tá aj riešila prípadné podanie obžaloby na súd.