Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

O víťazovi basketbalového SP 2016 rozhodne finálový turnaj v Prievidzi

Tlačová konferencia pred Final Eight Budiš Slovenského pohára mužov v basketbale. Na snímke sprava generálny manažér BC Prievidza Martin Boško, prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Pavel Bagin, vrchný riaditeľ Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) Peter Mičuda a Andrej Brzáč z Funny Sport. Bratislava, 3. februára 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Víťazné tímy sa v sobotu stretnú v semifinále, finálové vyvrcholenie trojdňového podujatia je na programe v nedeľu o 18.00 h.

Bratislava 3. februára (TASR) - Najlepšie basketbalové kluby spod Tatier počas nasledujúceho víkendu zabojujú o prvú trofej v sezóne. Sedem účastníkov mužskej Eurovia SBL a líder druhej najvyššej súťaže z Lučenca sa predstavia na 8. ročníku finálového turnaja Budiš Slovenského pohára 2016, ktorý sa od piatka do nedele uskutoční v Prievidzi.

Triumf z vlaňajšieho ročníka bude obhajovať bratislavský Inter, ktorý si v úvodnom štvrťfinále zmeria sily s mestským rivalom VŠEMvs Karlovka. Ďalšie dvojice tvoria Komárno - Svit, Košice - Levice a Prievidza - Lučenec. Víťazné tímy sa v sobotu stretnú v semifinále, finálové vyvrcholenie trojdňového podujatia je na programe v nedeľu o 18.00 h. Turnaj organizuje SBL v spolupráci so Slovenskou basketbalovou asociáciou (SBA). "Pred začiatkom súťaže sme sa rozhodli zmeniť formát podujatia, keďže sme chceli dať možnosť širšiemu počtu družstiev a prinavrátiť pôvodnú hodnotu pohára. V snahe pozdvihnúť úroveň turnaja sme sa rozhodli pre Prievidzu, kde majú kvalitné organizačné schopnosti a silné fanúšikovské zázemie. Osobne verím, že účasť ôsmich tímov prinesie atraktívne súboje a každý basketbalový fanúšik si príde na svoje," povedal na stredajšom stretnutí s médiami prezident SBA Pavel Bagin.



Vrchný riaditeľ SBL Peter Mičuda potvrdil, že víťaz podujatia dostane právo štartovať v budúcej sezóne v európskej pohárovej súťaži a navyše zinkasuje finančnú prémiu 2000 eur. "Z komunikácie s klubmi, ktoré sa v Prievidzi predstavia, viem, že všetci sa na turnaj pripravujú zodpovedne a pripisujú tomu veľkú vážnosť. Som presvedčený, že všetkých sedem zápasov prinesie kvalitu. Do konca základnej časti ligy zostáva už len päť kôl a aj preto bude podujatie pre tímy ideálnou možnosťou preveriť formu pred blížiacim sa play-off. Budem sa tešiť, keď si do prievidzskej haly nájde cestu čo najviac divákov," dodal Mičuda.

Právo zorganizovať turnaj dostal BC Prievidza, ktorý sa v boji o semifinále stretne s druholigistom z Lučenca. "Mottom tohtoročného Final Eight je pohár, aký tu ešte nebol. Podujatie doteraz nedosahovalo u niektorých klubov a fanúšikov vážnosť, ktorú si zaslúži. To chceme zmeniť. Našim cieľom je, aby sme po organizačnej a marketingovej stránke ukázali, že Prievidza je basketbalové mesto a že to bolo správne rozhodnutie dať Final Eight práve sem," uviedol za organizátorov manažér BC Martin Boško.

Cena jednodňového lístka na podujatie je 4 eurá, trojdňová permanentka na celý turnaj stojí 10 eur. Priame prenosy odvysiela internetová televízia huste.tv

Program Budiš Slovenského pohára 2016

piatok 5. februára - štvrťfinále
Q1: BK Inter Bratislava – VŠEMvs Karlovka Bratislava (11.00 h)
Q2: MBK Rieker COM-Therm Komárno – BK Iskra Svit (13.30)
Q3: KB Košice – BK Levickí Patrioti (16.00)
Q4: BC Prievidza – MBK Lučenec (18.30)

sobota 6. februára - semifinále
S1: víťaz Q1 – víťaz Q2 (15.00)
S2: víťaz Q3 – víťaz Q4 (18.00)

nedeľa 7. februára - finále
F: víťaz S1 – víťaz S2 (18.00)