Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Oba madridské štadióny aj Camp Nou chcú hostiť zápasy MS 2030

Štadión Santiaga Bernabeua v Madride Foto: TASR/AP

Táto trojica by si pravdepodobne podelila zápasy vyraďovacej fázy. Portugalsko ponúka v rámci kandidatúry tri dejiská.

Madrid 14. júla (TASR) - Oba futbalové štadióny v Madride aj barcelonský Camp Nou majú záujem hostiť MS v roku 2030. Figurujú medzi 15 štadiónmi z 11 španielskych miest, ktoré ponúkli možnosť organizovať svetový šampionát. Informovala o tom Španielska futbalová federácia.

O dejisku MS 2030 sa ešte nerozhodlo, Španielsko však prezentovalo spoločnú kandidatúru s Portugalskom. Významnými dejiskami by mohli byť okrem Camp Nou aj domáci stánok Atletica Madrid Wanda Metropolitano a štadión Santiaga Bernabeua, na ktorom hrá domáce zápasy konkurenčný Real. Táto trojica by si pravdepodobne podelila zápasy vyraďovacej fázy. Portugalsko ponúka v rámci kandidatúry tri dejiská.

"Toto je najdôležitejší projekt, ktorý Španielsko uskutoční v najbližších rokoch," povedal prezident Španielskej futbalovej federácie Luis Rubiales. Hodnotenie španielskych hostiteľských miest bude prebiehať do novembra a vyústi do 11 miest, ktoré budú zahrnuté v konečnej prezentácii kandidatúry.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ešte nezverejnila oficiálne požiadavky na organizáciu MS 2030, ale Španielsko a Portugalsko plánujú turnaj so 48 krajinami v rovnakom formáte, v akom sa v roku 2026 uskutoční v USA, Kanade a Mexiku.