Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Obhajca titulu Djokovič sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry

Na snímke srbský tenista Novak Djokovič oslavuje po tom, ako sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros, keď zvíťazil v osemfinále ako nasadená jednotka nad Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom 6:1, 6:3, 6:3 v Paríži v nedeľu 29. mája 2022. Foto: TASR/AP

Zvíťazil v osemfinále ako nasadená jednotka nad pätnástkou pavúka Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom.

Paríž 29. mája (ŤASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Obhajca titulu zvíťazil v osemfinále ako nasadená jednotka nad pätnástkou "pavúka" Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom 6:1, 6:3, 6:3.
Na snímke argentínsky tenista Diego Schwartzman odvracia loptičku Srbovi Novakovi Djokovičovi v osemfinále dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži v nedeľu 29. mája 2022.
Foto: TASR/AP

V druhom sete otočil Djokovič z 0:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi piatym nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom a Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimeom. Trinásťnásobného šampióna Nadala zdolal vlani v semifinále a odplatil mu finálovú prehru z roku 2020.

Djokovič postúpil medzi elitnú osmičku na Roland Garros trinástykrát za sebou. Nedeľňajší duel bol jeho jubilejný 100. na parížskej antuke, bilanciu má 85:15. "Očakával som náročný zápas. Diego je antukový špecialista. Veľmi si ho vážim, aj mimo kurtu je to dobrý človek. Vyšiel mi začiatok zápasu, v dôležitých momentoch ma podržal servis," uviedol Srb v pozápasovom rozhovore.

Ďalej ide aj tretí nasadený Nemec Alexander Zverev. Vlaňajší semifinalista si poradil so španielskym kvalifikantom Bernabem Zapatom Mirallesomn 7:6 (11), 7:5, 6:3. Jeho štvrťfinálovým súperom bude lepší zo zápasu medzi Španielom Carlosom Alcarazom a Rusom Karenom Chačanovom.

Muži - dvojhra - osemfinále:


Novak Djokovič (Srb.-1) - Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-15) 6:1, 6:3, 6:3,
Alexander Zverev (Nem.-3) - Bernabe Zapata Miralles (Šp.) 7:6 (11), 7:5, 6:3