Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Obhajkyňa Kvitová vypadla s Jankovičovou

Na snímke vľavo srbská tenistka Jelena Jankovičová prijíma gratuláciu po výhre nad Češkou Petrou Kvitovou (vpravo) po zápase 3. kola na grandslamovom turnaji vo Wimbledone v sobotu 4. júla 2015. Foto: TASR/AP

Do osemfinále tak postúpila turnajová hráčka číslo 28.


Wimbledon 4. júla (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová neobháji minuloročný triumf na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V sobotu nasadená dvojka podľahla Srbke Jelene Jankovičovej v troch setoch 6:3, 5:7 a 4:6. Do osemfinále tak postúpila turnajová hráčka číslo 28.

Česká favoritka do zápasu s bývalou svetovou jednotkou v All England Clube v tomto roku stratila len tri hry. Dobre začala aj proti Jankovičovej, ale v druhom a treťom sete už na súperku nestačila. V siedmom vzájomnom súboji, ale prvom na tráve, tak 30-ročná Srbka ukoristila tretiu výhru.

"Ťažko povedať, čo sa stalo. Súperka ožila, začala byť agresívnejšia a mňa nepodržal servis," uviedla Kvitová na tlačovej konferencii. "Som smutná, že nebudem na svojom obľúbenom turnaji pokračovať aj v druhom týždni. Nie je to ľahké, priala som si lepší výsledok. Ale tak to je. Stále som iba človek, nie som robot," vyhlásila vyradená vlaňajšia šampiónka.

Rumunská tenistka Monica Niculescuová postúpila už do 4. kola. V sobotňajšom stretnutí toho tretieho zdolala v súboji dvoch nenasadených hráčok Češku Kristýnu Plíškovú za 1:43 h v dvoch setoch 6:3, 7:5. Premožiteľku slovenskej tenistky Jany Čepelovej čaká v ďalšej fáze Švajčiarka Timea Bacsinszká, ktorá s prehľadom pokorila Nemku Sabine Lisickú 6:3, 6:2.

Do ďalšieho kola bez problémov prešla aj piata hráčka "pavúka" Caroline Wozniacka. Dánska tenistka nedala žiadnu šancu Talianke Camile Giorgiovej a z dvorca ju vyprevadila po triumfe dvakrát 6:2. Vo 4. kole narazí Wozniacka na Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú. Dvadsiata hráčka prestížneho podujatia zdolala o desať priečok vyššie nasadenú Nemku Angelique Kerberovú 7:6 (12), 1:6, 6:2.

Rolu favoritky potvrdila v sobotu Američanka Madison Keysová. Postup do 4. kola si vybojovala proti nenasadenej Nemke Tatjane Mariovej, nad ktorou vyhrala dvakrát 6:4. Jej ďalšou súperkou bude víťazka popoludňajšieho súboja medzi Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a Bieloruskou Oľgou Govorcovovou.

dvojhra - 3. kolo:
Monica Niculescuová (Rum.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 7:5, 5
Caroline Wozniacka (5-Dán.) - Camila Giorgiová (31-Tal.) 6:2, 6:2
Garbine Muguruzová Blancová (20-Šp.) - Angelique Kerberová (10-Nem.) 7:6 (12), 1:6, 6:2
Madison Keysová (21-USA) - Tatjana Mariová (Nem.) 6:4, 6:4
Agnieszka Radwaňská (13-Poľ.) - Casey Dellacquová (Aus.) 6:1, 6:4
Timea Bacsinszká (15-Švaj.) - Sabine Lisická (18-Nem.) 6:3, 6:2
Jelena Jankovičová (28-Srb.) - Petra Kvitová (2-ČR) 3:6, 7:5, 6:4