Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Obranca Meliško posilnil Michalovce

Na snímke zľava Jakub Meliško (Poprad) a Jakub Kolenič (Zvolen) počas zápasu 49. kola Tipos extraligy v hokeji HKM Zvolen - HK Poprad vo Zvolene 30. decembra 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dvadsaťsedemročný Meliško odohral 288 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži (Žilina, Zvolen, Poprad a naposledy Humenné).

Michalovce 17. mája (TASR) - Slovenský hokejový obranca Jakub Meliško bude v novej sezóne pôsobiť v Michalovciach. V tíme budú pôsobiť aj dvaja mladíci Martin Semaňák a Ján Marcinko. Vedenie účastníka Tipos extraligy o tom informovalo na svojej webstránke.

Dvadsaťsedemročný Meliško odohral 288 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži (Žilina, Zvolen, Poprad a naposledy Humenné). V Michalovciach pôsobil už v sezóne 2017/2018, keď nastúpil v 32 stretnutiach. Pôsobil aj vo francúzskych kluboch Bordeaux a Gape. So Zvolenom získal titul v roku 2021. "Jakuba sme sledovali už v minulosti a preto sme radi, že sme sa dohodli na spolupráci. Jakub je v ideálnom hokejovom veku, pozná prostredie, je výborný korčuliar a má výborný herný prehľad. Verím, že v Michalovciach dokáže potvrdiť svoje prednosti a bude pre mužstvo prínosom,“ uviedol športový manažér Marek Mašlonka.

Obranné rady rozšíri aj 23-ročný Semaňák, ktorý je odchovanec Popradu a v minulej sezóne pôsobil v druhej najvyššej súťaži, hral za Prešov. V 37 zápasoch zaznamenal 17 bodov za 3 góly a 14 asistencií. Nastúpil aj v jednom stretnutí za Košice. Dvadsaťjedenročný Marcinko už pôsobil v Michaloviach vlani, no odohral len jeden duel. "Ján a Martin budú bojovať o svoje miesto v zostave v konkurencii ostatných obrancov a my veríme, že s ich príchodom prinesieme do mužstva mladícku dravosť, energiu a chuť urobiť ďalší krok vo svojej kariére,“ dodal Mašlonka.