Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Šport

Ocenenie pre Najlepšieho hráča získa Lewandowski, Messi či Ronaldo

Hráč Bayernu Robert Lewandowski (vpravo) oslavuje po tom, ako strelil druhý gól do bránky Berlína vo futbalovom zápase nemeckej Bundesligy Bayern Mníchov - Hertha BSC Berlín v Mníchove 4. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Víťaza oznámia počas virtuálneho galavečera na budúci štvrtok. Tridsaťdvaročný Lewandowski dal v predchádzajúcej sezóne 55 gólov vo všetkých súťažiach a Bayernu pomohol k zisku treble.

Berlín 11. decembra (TASR) - Poľský futbalista Robert Lewandowski je jeden z trojice kandidátov na ocenenie pre Najlepšieho hráča podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Okrem útočníka Bayernu Mníchov majú šancu na trofej aj Argentínčan Lionel Messi z FC Barcelona, ktorý sa tešil vlani, a Portugalčan Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín.

Víťaza oznámia počas virtuálneho galavečera na budúci štvrtok. Tridsaťdvaročný Lewandowski dal v predchádzajúcej sezóne 55 gólov vo všetkých súťažiach a Bayernu pomohol k zisku treble. Už ho vyhlásili za najlepšieho hráča v Nemecku, ocenenie dostal aj od Európskej futbalovej únie (UEFA). Francúzsky magazín France Football tento rok pre pandémiu koronavírusu neudeľuje Zlatú loptu. Informovala o tom agentúra DPA.