Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Ochrnutý motocyklový talent Lukáš Šembera sa pokúsil o samovraždu

Lukáš Šembera Foto: TERAZ.SK/Youtube

Bývalý talent českého motoristického športu sa ocitol na invalidnom vozíku po nehode pri exhibícii na parkovisku nákupného strediska v Brne pred troma rokmi.

Praha 30. augusta (TASR) - Niekdajší český motocyklový pretekár Lukáš Šembera, ktorý sa v dôsledku zranení po nehode pri exhibícii na parkovisku nákupného strediska v Brne pred troma rokmi ocitol na invalidnom vozíku, sa nedávno pokúsil o samovraždu, informovali české médiá.

Túto správu o bývalom talente českého motoristického športu, ktorý má stále iba 19 rokov a ktorý si v 16 rokoch vyskúšal preteky MS v kubatúre do 125 ccm,, potvrdili dva zdroje z jeho okolia.

O zdravotnom stave pacienta Vojenskej nemocnice v Brne však toto zariadenie s odvolaním sa na absenciu povolenia od samotného pacienta i jeho blízkych odmietlo uviesť akékoľvek informácie.

Lukáš Šembera ešte pred rokom deklaroval, že vzhľadom na napredovanie medicíny verí, že sa raz opäť dokáže postaviť na nohy. V jeho živote nahradil motoristický šport basketbal vozíčkarov, konkrétne rakúska a európska liga v drese tímu Hobit Brno. V zime jazdil na monoski.