Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Odvolanie Evertonu proti odpočítaniu dvoch bodov prebehne zrýchlene

Futbalisti Evertonu sa tešia z gólu v ligovom zápase s Tottenhamom. Foto: TASR - AP

Potvrdilo to vedenie Premier League po obavách, že by k rozhodnutiu nemuselo prísť pred skončením prebiehajúcej sezóny.

Liverpool 16. apríla (TASR) - Odvolací proces anglického futbalového klubu FC Everton proti odpočítaniu ďalších dvoch bodov za porušenie finančných pravidiel bude prebiehať v zrýchlenom konaní. Potvrdilo to vedenie Premier League po obavách, že by k rozhodnutiu nemuselo prísť pred skončením prebiehajúcej sezóny.

"Po tom, ako klub podal odvolanie, bola na posúdenie prípadu vymenovaná odvolacia komisia. Pre jasnosť a istotu pre všetky kluby a fanúšikov sa Premier League bude snažiť o urýchlené vyriešenie odvolania s potvrdením výsledku pred nedeľou 19. mája, záverečným hracím dňom tejto sezóny," citovala z vyhlásenia najvyššej anglickej súťaže agentúra AFP.

Evertonu najprv odpočítali desať bodov za nadmerné výdavky v rokoch 2019 až 2022, po decembrovom odvolaní bol trest znížený na šesť bodov. Minulý pondelok však dostal ďalší trest za hospodárenie v rokoch 2020 až 2023. Momentálne figuruje na 16. mieste tabuľky s 27 bodmi, od zostupovej pozície ho delia dva body. V najvyššej anglickej súťaži pôsobí liverpoolsky tím nepretržite od roku 1954.

Voči strate štyroch bodov sa v rovnakom prípade odvolal aj Nottingham koncom marca. Ten je 17. a od zostupovej priečky ho delí jediný bod.