Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Klocová nechce štadión ani vidieť, olympiáda sa jej nepáči

Na snímke slovenská atlétka Lucia Hrivnák-Klocová pred rozbehom na 800 metrov žien na OH v brazílskom Riu de Janeiro v stredu 17. augusta 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

To, že to slovenskej atlétke v stredu nevyšlo, to ju mrzelo, ale uznala, že pri tohtoročnom osobnom maxime boli súperky lepšie. Niektoré veci ju však mrzeli omnoho viac.

Rio de Janeiro 17. augusta (TASR) - Lucia Hrivnák-Klocová, aj podľa vlastných slov, urobila maximum na postup do semifinále bežeckej 800-ky.

To, že to slovenskej atlétke v stredu nevyšlo, to ju mrzelo, ale uznala, že pri tohtoročnom osobnom maxime boli súperky lepšie. "Škoda. Podmienky boli dobré, mne teplo viac vyhovuje a je to aj lepšie pre môj problémový stehenný sval. Bežala som s tým, že urobím všetko pre čo najlepší výkon a buď to vyjde alebo nie."




Na olympiáde ju však mrzia aj iné veci a príliš si olympijskú atmosféru nevychutnáva. Nielen preto, že je na štvrtých hrách. Alebo možno práve pre porovnanie s predchádzajúcimi: "Od začiatku tu nič nefunguje. Naoko to je pekné, ale 'skutek utek'. Takže viac-menej sa tu cítim takmer ako na nejakom bývalom česko-slovenskom prebore. Akurát že tu je viac ľudí a vlastne na našom behu bol štadión aj tak poloprázdny."

Klocová si myslí, že v olympijskom meste nefungujú ani samotné hlavné záležitosti okolo športovcov: "Naozaj tu je všetko zlé, od stravy cez ubytovanie až po tréningové podmienky. Oveľa horšie ako na hocijakom mítingu, nehovoriac o majstrovstvách. Takže ma ani neláka si to tu nejako užívať. Do odletu pôjdem iba na finále Marcela Lomnického, ináč tento štadión už nechcem ani vidieť. A ešte si pôjdem pozrieť na kanoistiku a keďže som ešte nikdy nebola na horskej cyklistike, tak si vychutnám Petra Sagana."