Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Austrálčania sa zatiaľ odmietajú nasťahovať do olympijskej dediny

Na leteckej snímke pohľad na budovy v Olympijskej dedine 4. júla 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Foto: TASR/AP

Podľa slov vedúcej austrálskej výpravy sa tak nestane až kým v dejisku augustových olympijských hier neprebehnú závažné inštalatérske, elektrikárske a čistiace práce.

Rio de Janeiro 25. júla (TASR) - Austrálski športovci sa neubytujú vo svojich izbách v Riu de Janeiro, až kým v dejisku augustových olympijských hier neprebehnú závažné inštalatérske, elektrikárske a čistiace práce. OH 2016 sa pritom začnú už 5. augusta.

Vedúca austrálskej výpravy Kitty Chillerová nestanovila časový rámec, kedy by sa reprezentanti tejto krajiny mohli nasťahovať. Podobné problémy hlásia aj Veľká Británia, Nový Zéland a USA. Dedinu s 31 budovami otvorili v nedeľu, dovedna prichýli 18.000 športovcov a funkcionárov. "Bývame v náhradných hoteloch, lebo dedina nie je bezpečná ani pripravená," vyhlásila pre agentúru AP Chillerová.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) absolvoval spoločne s miestnymi organizátormi núdzové rokovanie, športovcom s nedokončenými izbami prisľúbil najlepšie možné alternatívne ubytovanie. Vyriešenie problému podľa MOV potrvá pár dní.