Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

OH2016: Hickeyho prepustili do domáceho väzenia

Na archívnej snímke z 11. júna 2015 je írsky člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf Európskych olympijských výborov Patrick Hickey. Foto: TASR/AP

Hickeyho vyšetruje brazílska polícia pre nelegálny predaj vstupeniek na olympijské súťaže. Podľa polície je súčasťou organizovanej skupiny, ktorá nelegálne predávala vstupenky na súťaže v Riu.

Rio de Janeiro 30. augusta (TASR) - Súd v Riu de Janeiro nariadil prepustenie bývalého člena exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéfa Európskych olympijských výborov (EOC) Patricka Hickeyho do domáceho väzenia. Írsky funkcionár je zaplatený do kauzy s nelegálnym predajom vstupeniek na olympijské súťaže v Riu.

Hickey bol vo väzení s maximálnou ostrahou od svojho zatknutia brazílskou políciou 17. augusta. Jeho právnici však podali žiadosť, aby mu udelili povolenie opustiť väznicu a súd im vyhovel. Hickey strávi najbližšie dni v domácom väzení.

Hickeyho vyšetruje brazílska polícia pre nelegálny predaj vstupeniek na olympijské súťaže. Podľa polície je súčasťou organizovanej skupiny, ktorá nelegálne predávala vstupenky na súťaže v Riu. Tie boli pôvodne určené pre Írsky olympijský výbor, ktorého je šéfom. Hickey v reakcii na kauzu s nelegálnym predajom vstupeniek dočasne odstúpil zo svojich funkcií.