Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Írskym funkcionárom zadržali pasy, čaká ich policajné vypočúvanie

Na snímke akreditácia, pas, letenka a ďalšie dokumenty patriace írskemu členovi exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéfovi Európskych olympijských výborov Patrickovi Hickeymu sú na stole na tlačovej konferencii počas OH v Riu de Janeiro 17. augusta 2016. Foto: TASR/AP

Podľa informácie agentúry DPA tak urobila v súvislosti s kauzou Patricka Hickeyho.

Rio 21. augusta (TASR) - Brazílska polícia zadržala v nedeľu, v posledný súťažný deň olympiády v Rio de Janeiro, pasy viacerým írskym športovým funkcionárom. Podľa informácie agentúry DPA tak urobila v súvislosti s kauzou Patricka Hickeyho. Toho brazílska polícia zatkla, uväznila a vyšetruje ako šéfa v kauze nelegálneho predaja vstupeniek na olympijské súťaže.

Polícia zadržala pasy Írom s tým, aby im neumožnila opustiť dejisko olmypiády. Počas raňajšej razie v kancelárii Írskeho olympijského výboru (IOV) tiež zabavili telefóny a laptopy tamojšieho personálu. "Funkcionárov IOV tiež požiadali, aby prišli vypovedať na policajnú stanicu v utorok 23. augusta. Tí s týmto súhlasili," uvádza sa v oficiálnom stanovisku IOV. Polícia tiež zadržala nevyužité olympijské vstupenky pre rodiny a priateľov írskych športovcov.

Sedemdesiatjedenročného Hickeya zadržali v stredu, ale pre bolesti hrudníka musel ísť do nemocnice. Podľa polície je člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf Európskych olympijských výborov (EOC) súčasťou organizovanej skupiny, ktorá nelegálne predávala vstupenky na súťaže v Riu. Tie boli pôvodne určené pre IOV, ktorého je šéfom. Ír dočasne odstúpil zo svojich funkcií.

Na archívnej snímke z 11. júna 2015 je írsky člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf Európskych olympijských výborov Patrick Hickey.
Foto: TASR/AP