Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Parížsku kandidatúru na OH 2024 podporí Hollande priamo v Riu

Francúzsky prezident Francois Hollande pred diskusnou reláciou vysielanej naživo na televíznej stanici France 2, 14. apríla 2016 v Paríži. Foto: TASR/AP

Francúzsky prezident odcestoval do Ria vo štvrtok, kde absolvuje rozhovory s vrcholnými predstaviteľmi Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Rio de Janeiro 4. augusta (TASR) - Francúzsky prezident Francois Hollande bude priamo v dejisku hier v Riu de Janeiro lobovať za úspešnú kandidatúru Paríža na usporiadanie OH 2024. V Brazílii plánuje počas dvoch dní sériu stretnutí, informovala agentúra AP.

Vo štvrtok odcestoval Hollande do Ria, kde absolvuje rozhovory s vrcholnými predstaviteľmi Medzinárodného olympijského výboru (MOV), vrátane večere s prezidentom organizácie Thomasom Bachom. Na programe má aj stretnutia so šéfmi delegácií jednotlivých krajín.

Metropola Francúzska neuspela v kandidátskom boji o usporiadanie OH 2012, ktoré sa uskutočnili v Londýne. Hollande chce prezentovať silnejšiu kandidatúru Paríža v piatok na tlačovej konferencii v Riu. O organizáciu OH 2024 sa uchádzajú aj Los Angeles, Rím a Budapešť. MOV vyberie organizátora v septembri 2017.