Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Listopadová nepostúpila do semifinále na 100 m znak

Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová na letných olympijských hrách v Riu de Janeiro. Foto: TASR/Ján Súkup

V rozplavbách zaplávala čas 1:01,43 sekundy, ktorý jej vyniesol konečnú 22. pozíciu.

Rio de Janeiro 7. augusta (TASR) - Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová nepostúpila v nedeľu do semifinále 100 m znak na OH v Rio de Janeiro.

V rozplavbách zaplávala čas 1:01,43 sekundy, ktorý jej vyniesol konečnú 22. pozíciu. Do elitnej šestnástky išla s najrýchlejším časom Američanka Kathleen Bakerová (58,84).

Listopadová plávala v Riu už v aj v sobotu na 100 m motýlik. Ani tam sa jej nedarilo a čas 59,57 sekundy jej vyniesol konečnú 30. pozíciu.

Členka Dukly Banská Bystrica a zverenkyňa nemeckého trénera Dirka Langeho išla na znakárskej stovke v štvrtej rozplavbe a obsadila v nej posledné ôsme miesto. Za vlastným národným rekordom z júna tohto roka v Ríme zaostala o 1,22 sekundy. Dvadsaťtriročná 5-násobná najlepšia plavkyňa Slovenska reprezentuje už na druhej olympiáde. Debut pod piatimi olympijskými kruhmi absolvovala pred štyrmi rokmi v Londýne.

Očakávala som do toho viac - tak znela prvá reakcia Kataríny Listopadovej po jej labutej olympijskej piesni v Riu. "Postup do semifinále na základe mojich časov nebol nereálny. Som veľmi sklamaná," uviedla slovenská plavkyňa.

Ak by mala Listopadová vyjadriť svoj pocit z plávania, na stupnici 1 až 10 by dala sedmičku: "Ale s tým, že sa mi zvykne plávať aj podstatne horšie a výsledky mám lepšie. Neviem, naozaj netuším, čo v tomto mojom výsledku zohralo rolu."

Ono sa potom aj ťažko hodnotí celý olympijský dojem. Dvadsaťtriročná dvojnásobná olympionička sa o to ale pokúsila: "Byť na olympiáde je splnený sen. Lenže bola som už v Londýne a teraz som chcela prísť domov s lepším výsledkom. Nechápem, že nech plávam akýkoľvek počet disciplín, vždy skončím na 22. mieste. Čo sa týka dojmu z Ria, je tu pár organizačných nedostatkov, ale páči sa mi tu. Budem tu ešte týždeň a rada si ho užijem, okrem plávania by som si pozrela aj iné odvetvia, ešte neviem aké, určite však najlepšie so slovenskou účasťou."