Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Plavec Nagy o občerstvení: Polovicu fľaše som vyvrátil do mora

Na snímke slovenský plavec Richard Nagy počas štartu diaľkového plávania na 10 km počas XXXI. letných olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro. Foto: TASR/Ján Súkup

Slovenskej plaveckej jednotke sa 20. miesto v diaľkovom plávaní málilo. V Riu však v daných okolnostiach mohol byť Nagy rád (s trochou zveličenia), že sa neutopil.

Rio de Janeiro 16. augusta (TASR) - Bežný človek by si na Copacabane išiel do morských vĺn zaplávať. Olympionik Richard Nagy bol pripravený, že v súťaži na 10 km sa ide trochu aj pobiť. Lenže jeho utorková skúsenosť z Ria predstihla všetky očakávania: "Už viem, že nabudúce musím byť voči súperom nemilosrdnejší. Som síce celý, ale utŕžil som zopár nepríjemných škrabancov a radšej nepoviem, na akých miestach. Dostať cez hubu a stratiť kontakt so skupinou, to je to, čo som nechcel a presne to sa mi just stalo," rečnil ako z veľkej knihy naturalistického literárneho prúdu.

Slovenskej plaveckej jednotke sa 20. miesto v diaľkovom plávaní málilo. V Riu však v daných okolnostiach mohol byť Nagy rád (s trochou zveličenia), že sa neutopil. A aby to nevyzeralo, že len on sám si vytrpel, pridal aj tento postreh: "Nikto to moc nechválil, všetci mali týchto tažkých-preťažkých pretekov plné zuby. Dvaja plavci, keď vyliezli z vody, sa tam takmer pobili, ako si vysvetľovali, kto koho v mori ťahal za nohy. Bolo to ozaj drsné."

Dvojhodinová avantúra vo vlnách sa nezaobíde bez občerstvenia a aj tento, nečakane útrpný moment, si Nagy v mysli prešiel s nadhľadom: "Občerstvovačka bola v podstate fajn. Len som otočil fľašu dole hrdlom a prehltol som, čo sa dalo. Polovicu som vyvrátil do mora, keď som sa potom napil slanej vody. Celkovo som jej vypil tak za tri litre... uvidíme, keď ma tu zajtra hospitalizujú s ťažkou otravou, tak je voda zlá. Ak nie, tak tá voda bola okej. Slaná."