Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

OH2016: Prírodné živly decimujú priebeh letnej olympiády v Riu

Požiar v blízkosti ihriska na pozemný hokej v Riu de Janeiro,kde sú letné olympijské hry. Vietor rozniesol popol a dym, 15.8.2016. Foto: TASR AP

Popol dopadol v pondelok na hraciu plochu olympijského turnaja v pozemnom hokeji v brazílskom Riu de Janeiro. Niekoľko súťaží nakrátko prerušili pre hustý dážď a vietor.

Rio de Janeiro 16. augusta (TASR) - Popol z lokálneho požiaru dopadol v pondelok na hraciu plochu olympijského turnaja v pozemnom hokeji v brazílskom Riu de Janeiro. Štvrťfinále žien medzi Veľkou Britániou a Španielskom sa začalo podľa plánu, keďže vietor rozfúkal čiastočky. Informovala o tom agentúra AP.

Požiar vypukol neďaleko dejiska súťaží vo vodnom slalome, BMX a horskej cyklistike, keď sa teplota vyšplhala na 36 stupňov Celzia. Nasledoval dážď, ktorý nakrátko prerušil dianie na atletickom štadióne. Vietor zasa zatriasol mediálnym stanom a privial dym s popolom. Medzinárodná cyklistika únia (UCI) v utorok skontroluje stav trate pre preteky horských cyklistov, na ktorej o deň neskôr odštartujú tréningy.

Tri súťaže nakrátko prerušili pre hustý dážď

Tri pondelňajšie atletické súťaže na olympijských hrách v Riu de Janeiro prerušili pre výdatný dážď na pár desiatok minút. V útrobách atletického štadióna boli skrytí finalisti skoku o žrdi, ako aj účastníčky kvalifikácie disku žien a pretekári v behu na 110 metrov cez prekážky, ktorí mali na programe kvalifikačné rozbehy.

Pre vietor preložili finálové preteky v triede Laser na utorok

Organizátori olympijských hier v Riu de Janeiro preložili pondelňajšie finálové preteky v jachtingu pre silný vietor na utorok. Informovala agentúra AP.

Pôvodne bolo na programe ženské finále v triede Laser Radial a mužské v kategórii Laser. Pre nevyhovujúci vietor preložili organizátori najskôr mužské medailové jazdy, následne rovnako učinili aj v prípade tých ženských. V utorok tak okrem týchto kategórií rozdajú cenné kovy aj v triedach Finn a Nacra 17.