Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

OH2016: Rusko pre doping prišlo o zlato v 4x100 m žien z Pekingu 2008

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kauza sa týka členky víťazného kvarteta Julije Čermošanskej. O štarte indického zápasníka Yadava rozhodne súd.

Rio de Janeiro 17. augusta (TASR) - Rusko stratilo zlatú olympijskú medailu z Pekingu 2008 v atletickej štafete žien 4x100 metrov pre pozitívny dopingový nález členky víťazného kvarteta Julije Čermošanskej. Informovala o tom agentúra DPA. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) odhalil Čermošanskú opätovným testovaním vzoriek z čínskej metropoly.


Yadava zbavili obvinení z dopingu, dúfa, že pôjde do Ria

O štarte indického zápasníka Yadava rozhodne súd

Športový arbitrážny súd (CAS) rozhodne o možnosti štartu indického zápasníka Narsingh Yadava na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Proti jeho účasti namieta Svetová antidopingová agentúra WADA.

Na archívnej snímke z 9. októbra 2010 indický zápasník Narsingh Yadav pózuje medialu po výhre nad Juhoafričanom Richardom Brianom Addinallom v kategórii do 74 kg na Hrách Commonwealthu v Naí Dillí.
Foto: TASR/AP


Yadav mal v júli pozitívny test na anabolický steroid metandienon. Indická antidopingová agentúra (NADA) ho ale 1. augusta očistila napriek tomu, že mu za previnenie hrozil štvorročný dištanc. CAS má o kauze rokovať vo štvrtok, o deň neskôr by mal Yadav súťažiť vo voľnoštýliarskej kategórii do 74 kg.