Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Martinovi prišlo voľno vhod na liečbu nohy

Andrej Martin Foto: TASR - Michal Svítok

Na takmer dva plné dni voľna si slovenský tenista nerobil nejaký veľký program. Oddych, ľahký tréning a v utorok sparringový zápas.

Rio 8. augusta (TASR) - Mali sa na olympijských kurtoch v Riu de Janeiro stretnúť dvakrát, ale nepodarilo sa to ani raz. Zranenie nemeckého tenistu Philippa Kohlschreibera znamenalo najprv zmenu dvojice súperov pre Andreja Martina s Igorom Zelenayom a v pondelok Martinov postup do osemfinále dvojhy bez boja.

Andrej Martin si z toho veľkú hlavu nerobí, tvrdí, že to patrí k tenisu. TASR však prezradil, že mu to prišlo aj trochu vhod: "Niekedy to ide po masle, inokedy sa to ruší, skrečuje. Treba byť vždy pripravený na hru a keď sa nehrá, tak sa treba prispôsobiť. Dnes to vyšlo takto, na jednej strane mi je ľúto Philippa, na druhej nebudem zapierať, že som rád, že idem ďalej a že mám medzitým dva dni voľna na doliečenie zranenej nohy, takže taký darček z neba."

Slovenský olympionik dúfa, že v stredu bude fit. Lebo ho čaká súper zvučného mena, alebo ten, kto tohto súpera zdolá. Takže buď štvrtý nasadený Japonec Kei Nišikori alebo Austrálčanom John Millman. Víťaza mohol spoznať v pondelok najskôr po 21.00. "Človek si nenavyberá. S Millmanom som už hral, poznám ho viac, azda by bol lepší, ale radšej nebudem špekulovať."

Na takmer dva plné dni voľna si Martin nerobil nejaký veľký program. Oddych, ľahký tréning a v utorok sparringový zápas. "A v stredu idem na to," zdôraznil jediný zostávajúci slovenský účastník olympijského turnaja tenistov