Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

V Riu sú nasadenými tenisovými jednotkami Djokovič a S. Williamsová

Srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a americká tenistka Serena Williamsová. Foto: TASR/AP

Djokovič v tejto sezóne získal vytúžený titul na Roland Garros a skompletizoval grandslamovú zbierku. Olympijský titul by bol pre rodáka z Belehradu čerešničkou na torte.

Rio de Janeiro 4. augusta (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič bude nasadenou jednotkou v mužskej dvojhre na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro. Úloha dvojky pripadne obhajcovi titulu z Londýna 2012 Britovi Andymu Murraymu, pozície trojky sa zhostí Španiel Rafael Nadal - olympijský šampión z Pekingu 2008.

Najvyššie nasadenou hráčkou v ženskom singli bude obhajkyňa trofeje Američanka Serena Williamsová, ktorá v Londýne triumfovala aj vo štvorhre po boku staršej sestry Venus. Za ňou nasledujú víťazka Australian Open Nemka Angelique Kerberová a šampiónka Roland Garros Španielka Garbine Muguruzová Blancová.

Djokovič v tejto sezóne získal vytúžený titul na Roland Garros a skompletizoval grandslamovú zbierku. Olympijský titul by bol pre rodáka z Belehradu čerešničkou na torte. "Ak by sa mi v Riu podarilo získať olympijské zlato, bol by to jeden z najvýznamnejších úspechov mojej kariéry, ak nie vôbec najväčší," citovala slová "Noleho" agentúra dpa.