Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Zlato v ženskom triatlone pre Američanku Jorgensonovú

Americká triatlonistka Gwen Jorgensonová pózuje so zlatou medailou, ktorú získala v ženskom triatlone na OH v Riu de Janeiro 20. augusta 2016. Foto: TASR/AP

V zaujímavom súboji o zlato v záverečnom kole bežeckého úseku odsunula na striebornú pozíciu obhajkyňu z Londýna Švajčiarku Nicolu Spirigovú.

Rio de Janeiro 20. augusta (TASR) - Americká triatlonistka Gwen Jorgensonová získala v sobotňajšej olympijskej súťaži žien v brazílskom Riu de Janeiro zlatú medailu. V zaujímavom súboji o zlato v záverečnom kole bežeckého úseku odsunula na striebornú pozíciu obhajkyňu z Londýna Švajčiarku Nicolu Spirigovú.

Chlieb sa lámal v záverečnom kole 10-km bežeckého úseku. Bok po boku v ňom bežali topfavoritky Jorgensenová so Spirigovou, ale Američanka pred koncom nasadila trhák a tešila sa z triumfu.

Zaujímavý bol aj duel o bronz, v ktorom si to rozdali britské krajanky Vicky Hollandová a Non Standfordová, viac síl mala napokon Hollandová.

výsledky - ženy - triatlon:

1. Gwen Jorgensonová (USA) 1:56:16 hod.
2. Nicola Spirigová (Švaj.) +40 s.
3. Vicky Hollandová +45
4. Non Stanfordová (obe V.Brit.) +48
5. Barbara Riverosová (Čile) +1:13 min.
6. Emma Moffattová (Aust.) +1:39
7. Andrea Hewittová (N.Zél.) +1:59
8. Flora Duffyová (Nem.) +2:09


Americká triatlonistka Gwen Jorgensonová získala zlatú medailu v ženskom triatlone na OH v Riu de Janeiro 20. augusta 2016.
Foto: TASR/AP