Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

OH2016: V zápasení do 58 kg a do 69 kg dominovali zlaté Japonky

Japonská reprezentantka v zápasení Kaori Ičová získala zlatú medailu v súťaži do 58 kg na OH v Riu de Janeiro 17. augusta 2016. Kaori Ičová sa stala prvou ženou, ktorá získala zlatú medailu v individuálnej súťaži na štyroch olympijských hrách za sebou. Foto: TASR/AP

Kaori Ičová sa stala prvou ženou, ktorá získala zlatú medailu v individuálnej súťaži na štyroch olympijských hrách za sebou. Sara Došová získala zas zlatú medailu v súťaži do 69 kg.

Rio de Janeiro 17. augusta (TASR) - Japonská reprezentantka v zápasení Kaori Ičová sa stala prvou ženou, ktorá získala zlatú medailu v individuálnej súťaži na štyroch olympijských hrách za sebou.

Vo finále hmotnosti do 58 kg v Riu de Janeiro zdolala Rusku Valeriju Koblovovú 3:2. Ičová je šampiónkou aj z OH v Aténach, Pekingu a Londýne. Bronz získali spoločne Marwa Amriová z Tuniska a Sakshi Maliková z Indie.

Japonská reprezentantka v zápasení Sara Došová (vpravo) získala zlatú medailu v súťaži do 69 kg na OH v Riu de Janeiro 17. augusta 2016. Vo vyrovnanom finále zvíťazila tesne nad Ruskou Nataliou Vorobjevovou (vľavo).
Foto: TASR/AP


Japonská reprezentantka v zápasení Sara Došová získala na OH v Riu de Janeiro zlatú medailu v súťaži do 69 kg. Vo vyrovnanom finále zvíťazila tesne nad Ruskou Nataliou Vorobjevovou. Zavŕšila tak zlatý hetrik Japoniek, ktoré v stredu ovládli všetky tri zápasnícke kategórie. Bronz získali spoločne Švédka Anna Jenny Franssonová a Kazaška Elmira Syzdykovová.

ženy - voľný štýl do 58 kg:
1. Kaori Ičová (Jap.),
2. Valerija Koblovová (Rus.),
3. Marwa Amriová (Tun.) a Sakshi Maliková (Ind.),
5. Aisuluu Tynybekoovová (Kirg.) a Julija Ratkevičová (Azer.)

ženy - voľný štýl do 69 kg:
1. Sara Došová (Jap.),
2. Natalia Vorobjevová (Rus.),
3. Anna Jenny Franssonová (Švéd.) a Elmira Syzdykovová (Kaz.),
5. Enas Mostata Youssef Ahmedová (Egypt) a Dorothy Erszebet Yeatsová (Kan.)