Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Grigar nemá príznaky vírusu zika, dementoval správy SOV

Na snímke slovenský vodný slalomár Jakub Grigar v prvej kvalifikačnej jazde K1 mužov počas XXXI. letných olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro 7. augusta 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Grigar sa do semifinále K1 prebojoval dravými jazdami a o finálovú účasť zabojuje už v stredu o 18.30 SELČ.

Rio de Janeira 8. augusta (TASR) - Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar nemá žiadne príznaky nakazenia vírusom zika. Prostredníctvom krátkej tlačovej správy Slovenského olympijského výboru (SOV) to potvrdil lekár vodáckej výpravy Roman Fano.

Viaceré médiá v pondelok informovali, že Grigar po uštipnutí komárom ochorel a má prvotné príznaky vírusu zika. Podľa Fana je však slovenský kajakár v poriadku a na semifinále mužskej K1 bude plne pripravený. "Jakub Grigar mal bežné príznaky ochorenia horných dýchacích ciest, ktoré pochádzajú pravdepodobne zo silnej klimatizácie v jedálni Olympijskej dediny alebo v autobusoch. Podľa vyjadrenia MUDr. Romana Fana je však v poriadku, čo ukázali aj jeho kvalitné výkony v oboch kvalifikačných jazdách. Je plne pripravený a schopný v semifinále a v prípade postupu aj vo finále súťaže kajakárov podať maximálny výkon. Nemá žiadne príznaky nakazenia vírusom zika," uvádza sa v krátkom stanovisku SOV, ktoré TASR poskytol tlačový atašé slovenskej výpravy na OH 2016 Ľubomír Souček.

Grigar sa do semifinále K1 prebojoval dravými jazdami a o finálovú účasť zabojuje už v stredu o 18.30 SELČ.