Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Médiá o finále Ligy majstrov: Hrdinom Zidane, gól Ramosa nemal platiť

Futbalista Realu Madrid Serrgio Ramos (uprostred) strieľa úvodný gól počas finálového zápasu futbalovej Ligy majstrov Real Madrid - Atletico Madrid v Miláne 28. mája 2016. Foto: TASR/AP

Finále Ligy majstrov 2015/2016 bolo madridským derby. Real zvíťazil nad Atleticom po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Bratislava 29. mája (TASR) - Ohlasy svetových médií na výsledok finálového súboja futbalovej Ligy majstrov, v ktorom Real Madrid zdolal mestského rivala Atletico po rozstrele zo značky pokutového kopu:



AS (Šp.): "Jedenásty titul je doma. Real si titul zaslúžil za bojovnosť, charakter a nasadenie. A v rozstrele si udržal pevné nervy."

Cadena SER (Šp.): "Real má špeciálny, až mystický vzťah k Lige majstrov. Vždy mu v tejto súťaži praje šťastie. Svoju úlohu samozrejme zohráva aj víťazná mentalita tímu."

El País (Šp.): "Tréner Atletica Simeone označil prehraté finále za fiasko, ale také slová nie sú na mieste. S klubom toho dokázal veľmi veľa. K triumfu v Lige majstrov bolo Atletico opäť veľmi blízko. Zápas si zaslúžili vyhrať obaja finalisti."

Antena 3 (Šp.): "Skutočným hrdinom finále je (tréner Realu) Zinedine Zidane. To, čo dokázal s mužstvom za päť mesiacov vo funkcii trénera je obdivuhodné, priam neskutočné."

Sport (Šp.):"Aká nespravodlivosť. Vedúci gól Ramosa nemal platiť pre ofsajd."

The Guardian (V.Brit.): "Všetko bolo rozhodnuté, keď Ronaldo premenil rozhodujúci pokus v rozstrele, dal si dole dres a ukázal svoje svaly. Futbalový fanúšik musí sympatizovať aj s Atleticom, ktorému opäť tesne ušiel celkový triumf v súťaži."

The Sun (V.Brit.): "Ronaldo nebol taký výrazný, ale premenil rozhodujúci kop a poslal Los Blancos do 11. neba. Treba uznať, že Real bol vo finále lepším tímom."

Süddeutsche Zeitung (Nem.): "Real si musel víťazstvo tvrdo vybojovať na trávniku, nič nedostal zadarmo. A ako to býva, mal aj šťastie."

New York Times (USA): "Kluby i fanúšikovia sa navzájom veľmi dobre poznajú. Bol to ďalší zo série súbojov medzi tímami, ktoré v Madride medzi sebou delí 20-minútová jazda v taxíku. Tentoraz uspel Real."

L'Equipe (Fr.): "Grandiózny Zidane. Vo funkcii je len päť mesiacov a klub už doviedol k triumfu v Lige majstrov."