Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Okrem UEFA vyšetruje Manchester City aj vedenie Premier League

Pep Guardiola, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zástupcovia úradujúceho anglického majstra rezolútne popierajú, že by porušili pravidlá.

Londýn 8. marca (TASR) - Okrem Európskej futbalovej únie (UEFA) sa do vyšetrovania anglického klubu Manchestru City pre možné porušenie finančnej fair play zapojilo aj vedenie Premier League.

"Citizens" hrozí suspendácia v Lige majstrov za možné zakrytie skutočných príjmov zo Spojených arabských emirátov v roku 2013. Informáciu zverejnilo nemecké periodikum Der Spiegel.

Finančnú fair play zaviedli pred desiatimi rokmi s cieľom zabrániť najbohatším klubom v neobmedzených výdavkoch na kúpu hráčov. "Vedenie súťaže kontaktovalo v tejto záležitosti predstaviteľov Manchestru City a vyžiadalo si od nich informácie, ktoré sa týkajú podozrení z porušenia pravidiel. Dialóg s funkcionármi klubu prebieha," uviedlo vedenie ligy v oficiálnom stanovisku.

Zástupcovia úradujúceho anglického majstra rezolútne popierajú, že by porušili pravidlá. Tréner Pep Guardiola rovnako verí, že klub je "čistý". "Verím, že sa celá záležitosť rýchlo uzavrie a neovplyvní negatívne športovú prípravu tímu na zápasy v dôležitej fáze sezóny."