Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na olympijský turnaj pôjdu aj slovenskí rozhodcovia Valach a Kúdeľová

Ilustračné foto Foto: TASR

IIHF vybrala na oba hokejové turnaje celkovo 43 rozhodcov a rozhodkýň, pričom rovnako ako na ZOH 2010 vo Vancouvri v mužskom turnaji budú v akcii rozhodcovia z Európy i z NHL.

Zürich 2. decembra (TASR) - Medzi čiarovými rozhodcami bude mať na ZOH 2014 v Soči svoje zastúpenie aj slovenský hokej. V nominácii pre mužský hokejový turnaj figuruje medzi arbitrami Miroslav Valach a pre ženský turnaj sa dostala na zoznam čiarových rozhodkýň aj Michaela Kúdeľová. Informoval o tom oficiály portál Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

IIHF vybrala na oba hokejové turnaje celkovo 43 rozhodcov a rozhodkýň, pričom rovnako ako na ZOH 2010 vo Vancouvri v mužskom turnaji budú v akcii rozhodcovia z Európy i z NHL.



Nominovaní rozhodcovia na ZOH 2014 v Soči:

Mužský turnaj

Hlavní rozhodcovia (14): Lars Brüggemann (Nem.), Dave Jackson (NHL), Antonín Jeřábek (ČR), Mike Leggo (NHL), Bred Meier (NHL), Olenin Konstantin (Rus.), Tim Peel (NHL), Daniel Piechaczek (Nem.), Kevin Pollock (NHL), Jyri Ronn (Fín.), Vladimír Šindler (ČR), Kelly Sutherland (NHL), Marcus Vinnerborg (Švéd.), Ian Walsh (NHL)

Čiaroví rozhodcovia (14): Derek Amel (NHL), Lonnie Cameron (NHL), Chris Carlson (Kan.), Ivan Dedioulia (Biel.), Greg Devorski (NHL), Tommy George (USA), Brad Kovachik (NHL), Andy McElman (NHL), Andre Schrader (Nem.), Sakari Suominen (Fín.), Miroslav VALACH (SR), Mark Wheler (NHL), Jesse Wilmot (Kan.), Christopher Woodworth (USA)

Ženský turnaj

Hlavné rozhodkyne (6): Erin Blairová (USA), Melanie Bordeleauová (Kan.), Anna Eskolaová (Švaj.), Nicole Hertrichová (Nem.), Aina Hoveová (Nór.), Joy Tottmanová (V.Brit.)

Čiarové rozhodkyne (9): Therese Björkmanová (Švéd.), Denise Caugheyová (Kan.), Stephanie Gagnonová (Kan.), Charlotte Girardová (Fr.), Alicia Hanrahanová (USA), Laura Johnsonová (USA), Michaela KÚDEĽOVÁ (SR), Ilona Novotná (ČR), Zuzana Svobodová (ČR)