Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Olympijské hry mládeže: Kajakárka Pecsuková vybojovala striebro

Ilustračné foto Foto: TASR

Pecsuková odštartovala súťaž H2H výborne a v prvých dvoch jazdách dosiahla zhodne druhý najrýchlejší čas, keď zaostala iba za juniorskou majsterkou sveta Maďarkou Eszter Rendessyovou.

Buenos Aires 13. októbra (TASR) - Reprezentantka v kanoistike Katarína Pecsuková získala pre Slovensko prvú medailu na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires. V šprinte kajakárok vybojovala striebro.

Pecsuková odštartovala súťaž H2H výborne a v prvých dvoch jazdách dosiahla zhodne druhý najrýchlejší čas, keď zaostala iba za juniorskou majsterkou sveta Maďarkou Eszter Rendessyovou. Vo štvrťfinále potom vyradila domácu Rebecu D'Estefanovú a v semifinále aj Nemku Ginu Zintovú. Až vo finále vyraďovačky potom nestačila na Rendessyovú. Informoval portál olympic.sk.

"Cítim sa veľmi dobre. Bohužiaľ, mala som tam majsterku sveta a tá ma predbehla. Aktuálne je Rendessyová nedostihnuteľná a ešte nejaké dva roky aj bude. Stáť na stupňoch víťazov bolo dojímavé, plakala som, hoci to nebolo až tak vidieť. Počas pretekov som sa cítila dobre, pri prvom štarte možno nie až tak, ale pri predposlednom a poslednom štarte veľmi dobre. Do finále by som sa chcela dostať aj v slalome, uvidíme, či sa mi to podarí," povedala Pecsuková vo videu na facebookovej stránke Slovenského olympijského tímu.

V šprinte kajakárok sa predstavila aj druhá Slovenka Emanuela Luknárová, tá sa však potrebovala v súťaži iba zúčastniť, aby mohla štartovať aj v slalome. "Pre mňa je dôležitý slalom, ktorý bude v pondelok a v utorok. Aby som mohla v pondelok vyštartovať, musela som aj dnes štartovať a dôjsť do cieľa," vysvetlila Luknárová. "Som spokojný. Hlavné je, že došla obe jazdy. Teraz bolo dôležitejšie aby nepostúpila, aby si mohla oddýchnuť do ďalších bojov," povedal tréner Patrik Gajarský.

Plavkyňa Miroslava Záborská obsadila na 200 m prsia celkovo 19. miesto spomedzi 36 pretekárok. V rozplavbe dohmatla v čase 2:34,32 so stratou 5,20 s na najrýchlejšiu Japonku Šiori Asabaovú.

Kanoistika

K1 šprint (H2H) dievčat: 1. Eszter Rendessyová (Maď.), 2. Katarína PECSUKOVÁ (SR), 3. Stella Šuchanovová (Kaz.), 4. Gina Zintová (Nem.)