Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Olympijské legendy remizovali v exhibícii s Florbalovými hviezdami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Florbal si zahrali olympijskí víťazi Matej Tóth, Elena Kaliská, Jozef Pribilinec a mnohé iné známe športové mená. Družstvo Florbalových hviezd bolo tvorené reprezentantkami SR vo florbale.

Banská Bystrica 23. novembra (TASR) - V piatkovom exhibičnom florbalovom stretnutí medzi Olympijskými legendami SR a Florbalovými hviezdami SR sa zrodila remíza 7:7. Duel sa uskutočnil v športovej hale VŠC Dukla Banská Bystrica na Štiavničkách, o výbornú kulisu sa postaralo približne 500 žiakov zo základných škôl z okolia Banskej Bystrice a Žiliny.

Hostiteľom exhibičného zápasu bol VŠC Dukla Banská Bystrica. Do haly si okrem ministra obrany SR Petra Gajdoša našlo cestu viacero osobností slovenského športu. Florbal si zahrali olympijskí víťazi Matej Tóth, Elena Kaliská, Jozef Pribilinec a mnohé iné známe športové mená. Družstvo Florbalových hviezd bolo tvorené reprezentantkami SR vo florbale. V závere športovej akcie udelili školám diplomy od ministerstva obrany SR a odovzdali im florbalové hokejky od Nadácie TV JOJ.

Ministerstvo obrany SR chce u žiakov a študentov podporiť záujem o šport a zdravý životný štýl, ktoré sú nevyhnutným predpokladom pre prácu profesionálnych vojakov. S týmto cieľom vstúpilo do spolupráce s Nadáciou TV JOJ v projekte Floorball SK Liga. Symbolicky ju odštartoval práve piatkový exhibičný zápas.

"Šport patrí k vojenskému povolaniu a 'floorball liga' nám poskytuje jedinečnú príležitosť spojiť vojakov a študentov. Verím, že naši vojaci vzbudia u mládeže chuť bojovať a súťažiť a budú pre nich zároveň tým správnym vzorom tak, aby aj oni raz zatúžili byť súčasťou našich ozbrojených síl," uviedol minister obrany SR Peter Gajdoš, ktorý sa aktívne zapojil do duelu. Zároveň dodal, že profesionálni vojaci budú v rámci Floorball SK Ligy súťažiť v samostatnej kategórii a vo voľnom čase im nič nebráni venovať sa napríklad tréningom žiakov v školách vo svojom meste. "Spoluprácu s Ministerstvom obrany SR si veľmi vážime a tešíme sa, že žiaci zapojení v našej súťaži Floorball SK Liga vidia pozitívne vzory a môžu vnímať atraktívnosť vojenského povolania. Prostredníctvom súťaže vo florbale sa nám podarilo osloviť obrovskú masu žiakov. V druhom ročníku s nami hrá viac ako 100.000 detí, ktoré aj vďaka takým podujatiam ako exhibičný zápas olympijských legiend proti najlepším slovenským florbalistkám vnímajú význam športovania, pohybu a zdravého životného štýlu," uviedol v tlačovej správe správca Nadácie TV JOJ Vladimír Fatika.