Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

E. Macron považuje dohodu Los Angeles s MOV za dôležitý krok

Francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: TASR AP

Predstavitelia Los Angeles sa v pondelok dohodli s MOV, že kalifornské mesto bude organizovať OH v roku 2028 a o štyri roky skôr budú OH v Paríži.

Paríž 1. augusta (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron ešte nepovažuje udelenie OH 2024 Parížu za hotovú vec. Uviedla to jeho kancelária po utorňajšom telefonickom rozhovore hlavy štátu s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom.

Predstavitelia Los Angeles sa v pondelok dohodli s MOV, že kalifornské mesto bude organizovať OH v roku 2028 a o štyri roky skôr budú OH v Paríži. MOV vyberie dejiská OH 2024 a 2028 v jednom hlasovaní. Rozhodol o tom v júli počas mimoriadneho zasadnutia vo švajčiarskom Lausanne. Voľba dejísk sa uskutoční 13. septembra v peruánskej Lime na riadnom zasadnutí výboru a bude mať iba dvoch kandidátov.

"Prezidenta Macrona potešil mimoriadne dôležitý krok na ceste za získaním organizácie OH 2024 pre Paríž a stále zostáva veľmi angažovaný v snahe uspieť v boji o OH spolu so všetkými zainteresovanými vo francúzskej kandidatúre," citovala agentúra DPA z oficiálneho komuniké Elyzejského paláca.