Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Mestská rada v Budapešti podporila kandidatúru na OH 2024

Ilustračné foto. Foto: gazprom.com

Kandidatúru na usporiadanie OH 2024 zatiaľ oficiálne ohlásili Boston, Paríž, Rím a Hamburg. Uzávierka prihlášok je 15. septembra, Medzinárodný olympijský výbor rozhodne o organizátorovi v roku 2017.

Budapešť 23. júna (TASR) - Do boja o usporiadanie olympijských hier v roku 2024 zrejme čoskoro pribudne Budapešť, ktorej mestská rada vo svojom utorkovom hlasovaní jednoznačne podporila zámer usilovať o organizáciu OH. Projekt však musí ešte odsúhlasiť maďarská vláda a parlament, informovala agentúra AP.

Starosta maďarskej metropoly István Tarlós pôvodne s návrhom o uchádzanie sa o usporiadanie OH 2024 nesúhlasil, postupne však zmenil názor. "Budapešť môže byť iba víťazom," povedal Tarlós, podľa ktorého môžu OH urýchliť rozvoj mesta.

Mestská rada volila pomerom hlasov 25:1 v prospech kandidatúry, jeden poslanec sa zdržal hlasovania. Maďarský olympijský výbor hlasoval za usporiadanie olympijských hier už 10. júna. Podľa predbežných plánov by sa najväčší športový sviatok mal konať v Budapešti od 19. júla do 4. augusta 2024. Olympijská dedina by mala vyrásť na dunajskom ostrove Csepel.